«Різдвяна зірка» дарує надію та віру в диво
Волинь

«Різдвяна зірка» дарує надію та віру в диво

21 січня 2016, 10:10
0
0
Сподобалось?
0
Родинний фестиваль під назвою «Різдвяна зірка» вшосте зібрав глядачів та учасників. Святкове дійство вже стало традицією, яку започаткували християни-баптисти Волинської області. До реалізації ідеї долучилося понад 10 церков. Щоправда, у такому вигляді, як цього року, він уперше, адже об’єднав не лише учасників, а й організаторів і благодійників, серед яких Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Цьогоріч мета свята доброчинна: всі виручені кошти підуть на допомогу сім’ям постраждалих від АТО. 
Своє рішення долучитися до заходу у Фонді пояснюють тим, що мають з організаторами й учасниками спільну мету – підтримати людей, які найбільше цього потребують.
Допомога учасникам антитерористичної операції та їхнім родинам стала для Фонду пріоритетом з перших днів збройного конфлікту. В період активної фази бойових дій військовим допомагали техзасобами й екіпіруванням. Діти учасників АТО за сприяння Фонду «Тільки разом» мають змогу відпочивати у таборі «Артек-Буковель», де їм забезпечують не лише якісний відпочинок, а й психологічну підтримку.
Реабілітацію з кваліфікованими психологами проходять і самі вояки, які повернулися із зони бойових дій. Адже непоодинокі випадки, коли через внутрішні проблеми руйнуються родини та долі. «Зігрій душу» – мистецький проект, який уже рік активно підтримує Фонд «Тільки разом», має на меті допомогти хлопцям відпустити свої страхи і крок за кроком адаптуватися до мирного життя. 
Найдієвіша допомога – любов, її можна отримати від люблячих людей – у власній родині. Саме тому наголос під час фестивалю «Різдвяна зірка» зроблений на тому, щоб показати, наскільки важливо триматися разом, аби підтримати один одного в непрості хвилини життя. 
Під час свята на відвідувачів чекали найрізноманітніші розваги, майстер-класи, конкурси та видовища, участь в яких узяли лучани від найменшеньких до найстарших. Під час фестивалю учасники прикрашали різдвяне печиво, займалися рукоділлям, змагались у конкурсах подружніх пар. І головне, що, мабуть, відчув кожен із присутніх – родинна атмосфера свята. 
Організатори фестивалю сім’ї добре продумали розважальну і виховну мету заходу – на окремих станціях можна було почерпнути чимало інформації про сім’ю, взаємостосунки.
Вінець дійства – благодійний концерт, що у ньому взяли участь імениті музиканти, колективи. Почесні гості фестивалю – заслужений колектив Білорусі «Спасіння», що навіть змінив графік своїх виступів, аби посприяти друзям з України. 
Виручені кошти найближчим часом розподілять на потреби сімей, які втратили годувальників унаслідок АТО. 
Ольга ЗДЕБСЬКА
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися