«Батьківське плече» шкільної освіти: від комітету — до фонду розвитку школи
Волинь

«Батьківське плече» шкільної освіти: від комітету — до фонду розвитку школи

11 березня 2016, 02:36
0
0
Сподобалось?
0

Актуальна проблема, з якою стикається чи не кожен навчальний заклад міста – недостатній рівень матеріально-технічного забезпечення, що, своєю чергою, впливає на якість надання освітніх послуг. Оскільки держава не фінансує цю сферу у достатній мірі, то всі витрати переважно лягають на плечі батьків.

Підтвердженням цьому є десятки звернень, які щомісяця надходять до луцьких офісів розвитку кварталів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Запити різні: від ремонту в класах до закупівлі наочного матеріалу, на який теж бракує коштів, попри щомісячні внески від батьків. У школі №26 ситуація типова для більшості навчальних установ, нагальним питанням стала заміна паркету в одному із кабінетів.

Класний керівник 8-Д класу Людмила Наумук зазначає, що для покращення умов в класі потрібні величезні кошти, але школа не має можливості допомогти фінансово, тому, по можливості, допомагають батьки, ну а з такою глобальною проблемою як заміна паркету батьки учнів звернулися до Фонду Ігоря Палиці, який не відмовив.

Продовжити співпрацю із Фондом «Тільки разом» батьки вирішили через створений фонд розвитку школи. Це дасть їм змогу залучати додаткове фінансування, ефективно використовувати кошти та впливати на розвиток освітньої галузі.

https://www.youtube.com/watch?v=mR-v62tt7bE

«Ми вирішили в нашій школі створити благодійний фонд розвитку, пройшли навчання в офісі розвитку кварталу. Думаю, більше зможемо зробити для школи, покращити умови не тільки в одному класі. Це для всієї школи буде великий позитивний результат», – розповідає голова батьківського комітету 8-Д класу Руслана Снитюк.

На жаль, батьківські громади не мають чіткого уявлення про те, як працює такий фонд, яким чином кошти він накопичує і витрачає та які його переваги, як юридичної особи. Таку інформацію завжди можна отримати в офісах розвитку кварталів. Більше того – можна розраховувати на супровід консультантів на початках утворення батьківських фондів.

У школі вже провели загальні збори, на яких група ініціативних батьків разом з працівниками офісу розвитку кварталу детально розповіли батьківським комітетам що таке фонд розвитку школи та які його основні цілі. Попереду – детальне навчання щодо створення та ефективного функціонування фонду, щоб максимально допомагати створенню сучасного якісного середовища  для навчально-виховного, наукового та творчого розвитку наших дітей.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися