Бурштинокопачі перевірили готовність волинської поліції і знову завітали на Маневиччину
Волинь

Бурштинокопачі перевірили готовність волинської поліції і знову завітали на Маневиччину

10 травня 2016, 17:37
0
0
Сподобалось?
0

Після минулорічних масових набігів на Маневиччину тут уже потроху почали забувати про кількатисячні ватаги нелегальних бурштинокопачів. А все через активну позицію правоохоронців. Старателі навіть закрили одну з найпопулярніших сторінок у соцмережі, яка була присвячена родовищу сонячного каміння поблизу села Лісове, оскільки не бачили перспектив для незаконного видобутку.

Однак цієї неділі копачі провели розвідку боєм. Увечері 8 травня близько 21-ї години в лісовому масиві між Лісовим та Вовчицьком Маневицького району зібралися близько 70 чоловіків з лопатами. Вони мали намір видобувати янтар-сирець. На місце виїхав керівник поліції Волині Петро Шпига з підлеглими та слідчо-оперативною групою. Зі старателями провели перемовини, після чого ті розійшлися. Поліція одразу ж посилила охорону привабливих для бурштиношукачів місць. На Маневиччині, крім поліцейських, представників громадських формувань і лісової охорони, задіяли також Нацгвардію.

А у понеділок правоохоронці біля села Кам’януха зупинили автомобіль Mercedes Vito з п’ятьома мешканцями сусідньої Рівненщини. Під час огляду транспортного засобу виявили мотопомпу, три 20-метрові пожежні рукави та шість лопат.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися