Подробиці інциденту за участю керівників луцької патрульної поліції
Волинь

Подробиці інциденту за участю керівників луцької патрульної поліції

29 червня 2016, 15:16
0
0
Сподобалось?
0

Минулого тижня ми повідомляли про напад на керівника Управління патрульної поліції Луцька Олександра Вовченка. З офіційного коментаря прес-служби патрульних випливає, що на нього з собакою та ножем напав невідомий, який до того ж повідомив про замінування туристичного автобуса з дітьми. Щоб утихомирити чоловіка заступник Вовченка Дмитро Хмарук застосував травматичну зброю – пістолет з гумовими кулями. Вовченко і Хмарук на службовому авто «Hyundai Sonata» перевіряли роботу своїх підлеглих.

Чоловік ім’я Сергій, який вступив у конфлікт з правоохоронцями, є працівником приватної охоронної структури. На момент інциденту, а відбувалося це у ніч на 23 червня, перебував на роботі – на одному з будівельних об’єктів на вулиці Набережній. Події розгорталися на очах у багатьох свідків. Адже у цей момент від розташованого тут готелю у Карпати відправлявся автобус з групою батьків та дітей однієї з релігійних громад міста.

Від кількох свідків нам вдалося дізнатися, що Олександр Вовченко та Дмитро Хмарук перебували на місці подій на машині без будь-яких ознак приналежності до поліції й були одягнені у цивільне. Приватний охоронець не був візуально схожий на п’яного (пізніше експертиза таки виявила алкоголь у крові чоловіка), але водночас поводився він дивно.

Ключове питання: що спровокувало гострий конфлікт між охоронцем та полісменами? Зрештою пролунали постріли, які налякали дітей і шокували батьків. Як нам вдалося дізнатися з власних джерел, Дмтро Хмарук стріляв не з табельної, а з власної зброї. Приватний охоронець, котрий справді мав при собі розкладний ніж, отримав два поранення – у руку та шию. Друге могло стати для нього фатальним. Лікарі дістали з шиї кулю.

Нині окрім нападу на поліцейських чоловіку інкримінують ще й тероризм. Є свідки, які підтверджують – він підійшов до однієї із мам дітей та сказав, що автобус заміновано. Через це виїзд групи затримали. На місці працювали кінологи та вибухотехніки, але нічого не знайшли.

Слідство у справі веде прокуратура. Вона має дати оцінку діям підозрюваного та поліцейських. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися