Волинь

На Волині оздоровили дітей з окупованих територій, подарували учням автобуси та підтримують військових

17 грудня 2016, 09:30
0
0
Сподобалось?
0

Волинська обласна державна адміністрація продовжує активно втілювати соціально значущі для краю проекти. Зокрема, днями в рамках естафети «Шкільний автобус» передано 10 транспортних засобів загальноосвітнім школам, оздоровили 107 дітей з окупованих територій на Волині. Ще одним важливим кроком є поступове завершення ремонту казарми у Володимирі-Волинському.

Голова Волинської облдерж­адміністрації Володимир Гунчик знову побував на території військової частини у Володимирі-Волинському, де нині активно ведуть ремонтні роботи. Оглянув зроблене, поспілкувався з керівництвом частини й окреслив плани на найближчу перспективу. Приміщення швидкими темпами готують, аби прийняти майже тисячу військовослужбовців, котрі невдовзі повернуться зі сходу. За три місяці ремонтних робіт колись занедбану споруду практично відновили. Зараз завершують встановлювати сантехніку, далі замінять усі двері. У найближчих планах військових – заселити другий поверх, де до фінішу зосталося зовсім мало. Далі ж – закінчити перший.

Відновлюють казарми за сприяння виконавчої та місцевої влади. Варто наголосити, що кошти на підтримку військових заклали у Програмі мате­ріально-технічного забезпечення військових частин, створення та прийняття якої ініціював особисто очільник ОДА Володимир Гунчик.

– На виконання указу Президента продовжуємо роботу з надання шефської допомоги військовим частинам, які розквартировані на території Волинської області, – наголосив у коментарі голова облдерж­адміністрації Володимир Гунчик. – Серед них – 14-а бригада, військовий госпіталь, Національна гвардія. Але у зв’язку з прийняттям командуванням рішення про створення ще однієї військової частини, яка входить в оперативне командування «Захід», – зенітного ракетного полку – ось уже майже три місяці активно працюємо над шефською допомогою з розквартирування військових саме цієї військової частини. Розумію, що добавляється навантаження на міський, районний та обласний бюджети. Але ми вважаємо, що в нас достатньо сьогодні можливостей узяти на себе зобов’язання із шефської допомоги для зенітно-ракетного полку.

Війна на сході триває, а тому допомога українській армії не може бути разовою акцією. Голова облдержадміністрації наголосив: цільова програма допомоги військовим – однозначно ефективна, а позаяк військові частини, розквартировані на Волині, потребують підтримки, то до документа в 2017 році внесуть зміни, передбачивши необхідне фінансування.

***

Для учнів загальноосвітніх шкіл Рожищенського, Старовижівського, Любешівського ра­йонів та Устилузької об’єд­наної територіальної громади передано чергову партію шкільних автобусів. Радісну подію разом зі школярами розділили вчителі, батьки і жителі тих сіл, до яких урочисто попрямували яскраво-жовті красені з написом «Шкільний автобус». На транспорт з нетерпінням чекали і представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Комфортабельні автобуси для учнів – неабиякий аргумент для підвищення мотивації навчання та крок до створення умов для безпеки дітей, збереження їх здоров’я, удосконалення мережі навчальних закладів, а також розширення можливостей для позакласної роботи. За цей тиждень 10 автобусів прибули до місця пос­тійної дислокації. Естафета триває.

***

Непроста військово-політична ситуація в Україні та небезпечні умови життя на сході зумовлюють потребу в реальних діях. Допомогти жителям окупованих територій  стало обов’язком кожного громадянина. Волинська область уже другий рік поспіль активно долучається до організації оздоровлення дітей із зони бойових дій. Так, процес здійснюється відповідно до обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки, в межах якої виділяються кошти з обласного бюджету. Зокрема, поточного року 15 дітей з Луганської області відпочивали у таборі денного перебування на базі Маяківського НВК «ЗОШ-інтернат І ступеня – лінгвістичний ліцей», 40 дітей оздоровлювалось у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Ровесник» (с. Забороль Луцького району). За кошти обласного бюджету 30 дітей з Луганщини оздоровилися в дитячому закладі «Світанок»  (с. Дачне Ківерцівського району) та 22 дитини (запрошували 29 дітей) з Донеччини – у санаторії «Шахтар» (с. Павлівка Іваничівського району). В управлінні освіти, науки та молоді облдержадміністрації підкреслюють важливість підтримки таких дітей і запевняють: пропозиції щодо оздоровлення та відпочинку молоді готуватимуть і на 2017 рік.

Катерина ЛОЗИЦЬКА

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися