Марія ЛУЗАРЕВА показує загорожу
Волинь

Поскандалили за… три з половиною штахетини

21 липня 2017, 09:46
0
0
Сподобалось?
0

Сусід вимагає від сусідки 10 тисяч гривень

Лучанка Марія Лузарева кілька днів ходила в редакцію, щоб розповісти про сварку із сусідом. Здавалося б, банальна історія, яка не потребує журналістського втручання. Але чоловік не хоче мирової – навпаки, він налаштований на війну, бо й заяву до суду написав, вимагаючи від 71-річної сусідки аж десять тисяч гривень відшкодування.

За словами Марії Миколаївни, із сусідом з другого поверху Іваном Матюшенком конфліктні ситуації виникали неодноразово, проте жінка не звертала уваги на словесні перепалки. Прощала йому грубість, мовчки зносила образи, ніколи не зверталась у міліцію. Новий скандал розгорівся через паркан, яким сусід обгородив свою частинку прибудинкової території. Ним і загородив стежечку, якою ходила Марія Миколаївна до своєї ділянки, де вирощує квіти.

– Я дістала із землі три штахетини, щоб зробити прохід. А він почав кричати, що поламала йому забора, – хвилюючись, переповідає події того весняного дня пенсіонерка.

Можливо, й вона сказала щось погане у відповідь, але хіба через таке подають у суд? Сусід Іван Андрійович, який, за словами людей, має офіцерське звання, дуже образився на непоступливу бабусю й настрочив аж на п’ять сторінок позовну заяву. Марія Лузарева мало не зомліла, коли одного дня отримала повістку до суду. Іван Матюшенко у позовній заяві (цей документ жінка принесла у редакцію. – Авт.) зазначив, що «Лузарева, майстер дворових пліток… кричала на мою адресу образливі слова, видумані звинувачення, потім перейшла на нецензурні слова, проклинала мене та мою сім’ю, побажала мені «здохнути». «На підставі яких юридичних документів Лузарева М. П. має повноваження втручатися в моє життя, псувати своєю неадекватною поведінкою моє здоров’я?! Права Лузаревої М. П. закінчуються там, де розпочинаються мої права» – так виливав свій гнів на папері чоловік. Про неприязні стосунки між сусідами свідчить і той факт, що Іван Андрійович навіть не знає і ні в кого не поцікавився, що по батькові його сусідка ніяка не Петрівна, а Миколаївна. Зате суму за завдані йому збитки оцінив астрономічною цифрою у десять тисяч гривень. Це, виявляється, є мінімальна (!) сума для відшкодування його «душевних страждань від приниження людської гідності, яке я переніс від відповідача». Наводимо уривки із позовної заяви: «…Мене привселюдно ображали і звинувачували в діях, які я не вчиняв… Лузарева М. П. умисно зруйнувала результат моєї діяльності – парканчик».

Конфлікт був ще в квітні, нині липень надворі, а сусіди й досі судяться. Пішли й ми подивитися на той парканчик, через який і почалася ця епопея. Якщо чесно, там і дивитися нема на що. Кілька штахетин, яких і не видно за заростями топінамбура. Мешканці будинку, які в курсі подій, лише сміються з того всього, бо не бачать причини для судової справи. А про Матюшенка воліють не говорити, бо, мовляв, «Марія не перша, на кого він заяви пише». Галина Марчук із сусіднього під’їзду лише добрим словом відзивається про Марію Лузареву, яка постійно дбає про благоустрій прибудинкової території, доглядає за квітами. Її підтримують й інші жінки, які бояться називатися, бо не хочуть «мати діла з Матюшенком». Тож виходить, що колишній працівник військового підприємства тримає у страху весь будинок? Ідемо до його квартири, щоб дізнатися правду з вуст чоловіка. Можливо, його оббріхують сусіди? Господар лише прочиняє двері. Представляюся, простягаю журналістське посвідчення. Повідомляю, що хочу дізнатися його версію конфлікту.

– Дєвочка, я ж не сьогоднішній. Що мені твоє посвідчення? – невдоволено каже. – Я не знаю, що ти за одна. Я вас не викликав, а з Лузаревою знаходжусь у судових відносинах і нічого казати не буду. Всьо. Будь здорова.

13 липня Луцький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позовних вимог Івана Матюшенка до Марії Лузаревої. Але чоловік не згідний з таким рішенням. Він заявив, що подаватиме апеляцію.

Руслана ТАТАРИН, Волинська область

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися