15-річний волинянин врятував 9-літнього хлопчика
Волинь

15-річний волинянин врятував 9-літнього хлопчика

24 лютого 2018, 22:32
0
0
Сподобалось?
0

15-річний Максим Павлович з дитинства любить рибалити. Того дня обідньої пори він був за улюбленою справою на Ковельському водосховищі. Раптом почув голосний дитячий крик про допомогу. Хлопець обернувся і побачив, що неподалік у воді хтось борсається. Підліток згадав – нещодавно пожежні приходили у його школу і детально розповідали як самому порятуватися на воді та як надати допомогу потопаючому.

Якось машинально схопив сокиру, що прихопив для прорубування льоду, і поспішив до потопаючого. Пам’ятаючи, що до людини, яка провалилася під лід, потрібно наближатися поповзом, аби не опинитися у воді самому, він підібрався якомога ближче до хлопчика, який тримався руками за край льоду.

«Все буде добре, я тебе витягну, не панікуй!» – повторював  як заклинання рятівник. Ще мить – і він подав дитині сокиру та рвучко витягнув з крижаної пастки.

Далі діти разом доповзли до краю водойми. Біля берега обоє зіп’ялися на ноги. Максим зняв з дитини мокру куртку, шапку, викрутив, віддав свою суху, взяв за руку малого і спитав, куди його відвести. Будинок був  недалеко – метрів за 300-400. Вони бігом добралися туди, й Максим передав малюка його бабусі.

Про підлітка-рятівника розповіли в УДСНС у Волинській області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися