На Волині передбачається будівництво нового пункту пропуску
Волинь

На Волині передбачається будівництво нового пункту пропуску

27 лютого 2018, 18:51
0
0
Сподобалось?
0

Новий міжнародний пункт пропуску «Адамчуки-Збережи» незабаром побудують на кордоні Волині з Польщею. Про це інформує відділ інформаційної політики ОДА.

 На 190 кілометрів українсько-польського кордону, що пролягають територією Волинської області, функціонує лише 2 пункти пропуску. Цього недостатньо аби забезпечити повністю потреби краян.

У польському місті Жешув, за словами першого заступника голови ОДА Олександра Степанцова, відбулося засідання українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва, на якому йшлося і про новий пункт пропуску «З двох пунктів пропуску фактично повноцінно працює лише «Ягодин-Дорогуськ», а «Устилуг-Зосин» необхідно розбудовувати. Це надзвичайно мало, тож на всіх комісіях намагаємося «штурмувати» відповідне питання. Ми досягли згоди на рівні районів, зокрема, між Шацьком та Володавським повітом підписано Меморандум, що передбачає створення пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», – повідомив Степанцов.

Таким чином, у протоколі Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва зазначено: «Рада підтримує пропозицію української сторони щодо будівництва пунктів пропуску, зокрема, «Адамчуки-Збереже» за умов оптимального використання інфраструктури в існуючих пунктах пропуску та укладення нової угоди між урядом України та урядом Республіки Польща «Про співробітництво під час здійснення контролю осіб, товарів та транспортних засобів, які перетинають польсько-український державний кордон». 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися