В обласному центрі відбудуться поминальні заходи до 8 та 9 травня
Волинь

В обласному центрі відбудуться поминальні заходи до 8 та 9 травня

5 травня 2018, 14:41
0
0
Сподобалось?
0

8 - 9 травня в Україні вшановують День пам’яті та примирення, а також День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відтак, поминальні заходи відбудуться в різних куточках країни та на Волині зокрема. Адже у ці дні дуже важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Тож 8 травня 2018 року у Луцьку біля пам’ятника Невідомому солдату на меморіальному комплексі «Вічної слави» о 10.00 годині розпочнеться панахида за загиблими та покладання квітів. Окрім того, покладання квітів відбудеться й біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України». На 15.00 год. в приміщенні обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Т.Г.Шевченка запланований тематичний захід до Дня пам’яті та примирення. 

Увечері 8 травня на Театральному майдані Луцька – акція «Перша хвилина миру», яка включає виступи перед громадою керівництва органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Опісля розпочнеться культурно-мистецька програма, яка завершиться о 23.01 символічним запаленням вогню пам’яті.

Натомість 9 травня 2018 року на меморіальному комплексі «Вічної слави», що у місті Луцьку, відбудеться покладання квітів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися