У Луцьку для особливих дітей провели новорічне свято
Волинь

У Луцьку для особливих дітей провели новорічне свято

4 січня 2020, 17:12
0
0
Сподобалось?
0

4 січня у Волинському драмтеатрі відбулися новорічні забави й вистава «Піколетто» для кількох сотень особливих луцьких дітей.

Особливі вони своєю долею, адже багатьом з них судилося народитися із непростим діагнозом. Проте завдяки своїй силі духу, любові батьків та небайдужості благодійників такі дітки вміють радіти життю й намагаються всебічно розвиватися.

Як розповіла заступниця голови правління фонду "Тільки разом" Катерина Шкльода, на новорічне свято зібралися діти, які відвідують низку громадських організацій: «Стежина добра», «Сходинка в майбутнє», «Даун-синдром», «Зірка надії», «Інсулін», «Янголята», «Сильні діти» та ВОГО батьків дітей з психофізичними порушеннями «Повір у себе».

«Такі дітки потребують особливої підтримки. І нам дуже приємно влаштовувати для них розваги, вручати подарунки. Тішимося, коли бачимо щасливі очі, радісні усмішки дітлахів, яким насправді жити непросто», – зауважує Катерина Шкльода.



Мама восьмирічної Насті Віта Гись уже не перший рік дружить з організацією «Сильні діти», адже її донька відвідує заняття з іпотерапії. «Дитина погано ходить, проте іпотерапія дуже допомагає нам. Контакт з тваринами заспокоює, допомагає розвивати моторику. Нам це дуже подобається, – розповідає жінка. – На такому новорічному святі ми теж не вперше, відвідуємо щороку і дуже вдячні організаторам за настрій. Діткам такі зустрічі корисні, їм цікаво і весело проводити час разом. Це змога зустрітися із такими ж особливими дітками, порозважатися разом, потанцювати, подивитися виставу. А жива вистава їм значно видовищніша, ніж просто мультик. Крім того, дітям надзвичайно приємно отримувати солодкі гостинці».

Окрім новорічних розваг біля ялинки з Дідом Морозом та іншими казковими героями, діти мали змогу взяти участь у майстер-класі з розмальовування глиняних виробів, що його проводила громадська організація «Зірка надії» на чолі з Олександром Жаловагою. До того ж організація вже вкотре влаштувала виставку проекту арт-терапії «Ліпка глиною».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися