День Перемоги у Луцьку пройшов спокійно і без провокацій
Волинь

День Перемоги у Луцьку пройшов спокійно і без провокацій

10 травня 2014, 11:56
0
0
Сподобалось?
0

Попри різну оперативну інформацію, яку час від часу отримували оперативні служби Волині, святкування Дня Перемоги пройшло у спокійній атмосфері. Від звичного 9-го травня нинішнє відрізнялося хіба що безпрецедентними заходами безпеки. До охорони громадського порядку залучили усі наявні резерви міліції, СБУ, ДСНС. Також на вулицях можна було зустріти потужні патрулі громадських формувань. Ніяких провокацій помічено не було. Як і анонсувалося, більшість ветеранів та тих, хто прийшли вшанувати подвиг дідів, відмовилися від георгіївської стрічки. Їхнє місце зайняли або синьо-жовті стрічки, або червоні маки.

У Луцьку святкування традиційно почалося з покладання квітів до вічного вогню на меморіальному комплексі «Вічна слава». Тут перед ветеранами виступили керівники області, міста. Також до усіх присутніх звернувся ветеран Другої світової війни Григорій Федорович Черняк. 69 років назад він зустрічав перше 9 травня саме у Берліні, де й закінчив війну.

Григорій Федеорович, коли почалася війна, був сільським головою у Датині Ратнівського району. Ветеран пригадує, як його відправили на навчання на курси саперів у Харків. Проте закінчити науку йому не дозволили, адже Сталін видав наказ зняти з фронтів усіх вихідців із Західної України. Тож Гаврила Федоровича відправили у будівельний батальйон. Але він пройшов усю війну. Був у Берліні на спостережному пункті, з якого відправляли загін для встановлення прапора над Рейхстагом. Петро Гаврилович нагадав про той факт, що радянська історія чомусь пригадувала тільки про двох героїв грузина Кантарію та росіянина Єгорова, але замовчувала про українця Береста.

Після урочистостей на меморіалі священнослужителі УПЦ КП на чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом відслужили панахиду по загиблих у роки війни. Цікаво, що Волинська єпархія УПЦ МП свій молебень провела окремо, дочекавшись своєї черги при вході на меморіальний комплекс.

Закінчилися святкування святковим концертом з нагоди Дня Перемоги у центральному парку міста. На сцену виходили ветеранські колективи та юні дарування.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися