Вікторія ДОМАНСЬКА
Волинь

Чи може зять у тещі забрати частину свого майна, в яке вкладав гроші: пояснення спеціаліста

19 грудня 2021, 13:38
0
0
Сподобалось?
0

«Померла моя невістка, а син з двома дітками лишився жити біля тещі. 17 років уже він там. І сам прописаний, і онуки. Тепер теща хоче, щоб зять виїхав. Чи може син чи хоч його діти отримати якусь частину того майна, в яке вкладали? Він там багато чого побудував. Може, хоча б гараж, який зводив за власні кошти, можна забрати?»

Тетяна Т., Волинська область

На запитання відповідає адвокат Вікторія Доманська – керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»:

– Якщо ваш син хоче відсудити майно, яке належало не дружині, а її батькам, тоді йому потрібно позиватися до них. Якщо в судовому порядку буде доведено, що гараж він побудував за власні кошти, тоді суд прийме рішення щодо передачі споруди йому у власність. Також він може претендувати на компенсацію коштів, які були викладені ним в покращення житлових умов того домашнього господарства, де він з дітьми проживав увесь цей період часу.

Від редакції: листування з читачами ведеться лише на сторінках газети. Якщо у вас є запитання до юриста, ви можете задати їх у «Віснику+К»  за телефоном: 067-3617717. Відповідь буде надрукована. Якщо ви потребуєте приватної консультації та допомоги юриста, звертайтеся з листом на адресу Адвокатського об’єднання «Правова допомога № 1»: м. Луцьк, вул. Шопена, 22, офіс 99. Анонімки не розглядаються.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися