У Луцьку на День єднання розгорнули 200-метровий прапор
Волинь

У Луцьку на День єднання розгорнули 200-метровий прапор

16 лютого 2022, 12:11
0
0
Сподобалось?
0

16 лютого вперше в Україні відзначають День єднання. Луцька громада теж приєдналася до святкувань.

Про це повідомляє ВолиньPost.

Президент України Володимир Зеленський в своєму Указі №53/2022 від 14 лютого 2022 року оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання, аби посилити консолідацію українців, зміцнити їхню стійкість на тлі зростання гібридних загроз, пропагандистського та морально-психологічного тиску на суспільну свідомість.

Луцьк теж долучився до святкувань і вже о 9:30 ранку на Київському майдані розгорнули 200-метровий Державний прапор. Усі держслужбовці та інші учасники, які взяли участь в урочистостях, пов'язали на одяг також жовто-блакитні стрічки.

«Сьогодні Волинь, як і завжди, разом зі всією Україною. У цей день ми як і мільйони українців прийшли із синьо-жовтими стрічками і розгорнули цей Державний прапор України. Під звучання Державного гімну прапори піднімаються у кожному селі, у кожному місті нашої країни. І це ще один приклад того, що Україна - вільна, незалежна, єдина нація, яка прагне миру та свободи і готова їх відстоювати», - зазначив очільник Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

«Напевно, ніщо так не може об'єднати всю Україну, як це зробила РФ, коли стягнула велику кількість озброєння та солдатів до наших кордонів. Сьогодні буде відбуватися позачергова сесія обласної ради, де, я переконаний, одноголосно буде підтримано виділення коштів для нашої територіальної оборони», - Гриродій Недопад.

Трохи пізніше, о 10 годині, перед приміщенням Луцької міської ради зібралося чимало людей, аби долучитися до церемонія виконання Державного Гімну України. Під час дійства навіть призупинили рух транспорту вулицею Богдана Хмельницького.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися