Показали допит затриманого на Волині російського диверсанта
Волинь

Показали допит затриманого на Волині російського диверсанта

29 березня 2022, 17:47
0
0
Сподобалось?
0

Правоохоронці встановили, що громадянин РФ протягом 2014-2015 років воював у складі бандформуваннях т.зв. «ДНР». Зокрема, він був членом НЗФ «Восток», а потім і бригади «Пятнашка». Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, Авдіївки, Ясинуватої, Красного Лиману.

У березні 2022 року росіянин незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині. Далі бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль. Там диверсант мав «залягти на дно» та очікувати на подальші вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

Правоохоронці затримали диверсанта у прикордонному районі Волинської області.

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмисник знаходитися під вартою.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися