У волинському музеї збирають дитячі малюнки з побажаннями для військових
Волинь

У волинському музеї збирають дитячі малюнки з побажаннями для військових

1 квітня 2022, 17:49
0
2
Сподобалось?
2

У Волинському краєзнавчому музеї в межах акції «Малюнки для воїнів» організували збір дитячих малюнків для українських військових, які захищають Україну в різних регіонах. 

Про це Суспільному телефоном розповіла завідувачка відділу музею Валентина Машлай.

За майже два тижні до музею принесли понад сотню художніх робіт – це листівки з вітаннями й побажаннями, аплікації, браслети, а також обереги у вигляді ангелочків та сердечок.

"Написали в соцмережах та месенджерах заклик, щоб учні приносили малюнки для підтримки воїнів. І люди почали дооб'єднувалися, приносили нам пачками дитячі роботи. Десь вчителі розказали дітям, бо переважно це малюнки школярів різного віку", – зазначила Машлай Валентина.

Про те, аби збирати листівки для бійців та підтримати їх моральний дух, музейників попросили волонтери. Серед слів підтримки, які залишають діти на малюнках: "Україна переможе", "Ви - наші герої", "Повертайтесь живими" та багато інших.

"Іноді пишуть зовсім маленькі діти, які тільки навчилися малювати і писати. Є цілі листи як твори, де діти про себе розказують, пишуть про свої мрії та побажання. Листи дуже щемливі... Надіємося, що ці малюночки повернуться з гарячих точок і зробимо після перемоги виставку", – додала Валентина Машлай.

Як зазначила музейниця, дитячі роботи намагаються вкладати у кожен гуманітарний вантаж, що їх розвозять волонтери для військових.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися