З наступного року у продаж надійдуть електропікапи ЛУАЗ (фото, відео)
Волинь

З наступного року у продаж надійдуть електропікапи ЛУАЗ (фото, відео)

16 грудня 2022, 12:43
0
2
Сподобалось?
2

Уже наступного року на авторинок можуть повернутися автомобілі ЛУАЗ. Про кроки щодо відродження бренду заявив заступник голови правління асоціації EV-UA Вадим Ігнатов. Цій роботі він присвятив останні пʼять років.

«В Україні не вистачає транспортного засобу, який задовольнив би потреби малого бізнесу, фермерських господарств та був би просто добрим помічником у домогосподарстві. Не вистачає простого по конструкції, придатного до ремонту та обслуговування у будь-якій майстерні або навіть на подвір’ї, максимально зручного та утилітарного автомобіля. При цьому не із захмарно великою ціною. Ну і звичайно, він мав бути електричним! Адже на дворі 21 століття. Колись в українській історії вже був такий автомобіль але з двигуном внутрішнього згорання. Це славнозвісна Волинянка – ЛуАЗ 969, автомобіль який вірою і правдою служив багатьом українцям роками», – пояснив підприємець.

Він вирішив відродити і сам бренд ЛУАЗ і почати виробляти новий – електромобіль. Проєкт уже знаходиться на практичній стадії реалізації. Його автор вирішив, що нові ЛУАЗи будуть мати кузов пікапа у двох варіаціях: «Фермер» – з двомісною кабіною і великим вантажним відсіком та «Сіті» – з чотиримісною кабіною і меншим вантажним відсіком.

За словами Вадима Ігнатова, відпрацьовано та протестовано конструкцію пікапів, яка забезпечить міцність та надійність електромобіля й буде нескладна у виробництві водночас. Розроблено оптимальну систему електричного приводу, з мінімальним споживанням електроенергії, тим самим знижуючи вимоги до акумуляторної батареї, вартість якої складає основну частину вартості всього електромобілю.

Уже йдуть ходові випробування, тестування в реальних умовах на різних місцевостях.

Попередньо планувалося, що виробництво буде розміщено у Луцьку. Але оскільки Волинь зараз знаходиться в небезпечній прикордонній зоні, його змушені були розгорнути в інших, більш безпечних регіонах України. Заявки на авто модна буде подавати з початку наступного року.

«Впевнений, що нам вдасться запропонувати покупцям прийнятні умови фінансування та різні варіанти купівлі для того, щоб можливість купити собі помічника, була у багатьох українців. Також запрошую до співпраці потенційних інвесторів для народного електромобіля», – зазначив Вадим Ігнатов.







Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися