Командир само оборонців з Луганська, який втік з полону терористів, побував у Луцьку
Волинь

Командир само оборонців з Луганська, який втік з полону терористів, побував у Луцьку

26 червня 2014, 18:26
0
0
Сподобалось?
0

 Сьогодні у Волинському прес-клубі відбулася прес-конференція ініціатора створення спецбатальйону по боротьбі з сепаратизмом при МВС, колишнього начальника штабів Самооборони Луганська Тимура Юлдашева, який нещодавно повернувся з полону від луганських сепаратистів. Він розповів про ситуацію на Луганщині та Донеччині, зазначивши, що там зараз справжня війна з анархією, місцеве населення залякане.

 «Практично все життя я був аполітичним, на вибори не ходив ніколи. Допоки не побачив, як «Беркут» б'є  дітей у Києві біля ялинки. І з цього моменту я вийшов на Майдан у Луганську, став учасником Самооборони», - сказав Тимур.

Він також розповів про те, як потрапив, перебував і звільнився з полону. Тимур сказав, що коли його утримували в будівлі СБУ, то кожну ніч протягом трьох тижнів когось сюди привозили й катували. Декого зранку відпускали, декого - ні. «Я не відчував страху, незважаючи на те, що мені казали готуватися до розстрілу». Колишній полонений також зазначив, що звільнитися з полону вдалося завдяки Господу Богу і добрим людям, які допомогли вибратися з Луганська.

«Я вірю, якщо народ об'єднається, тоді ми переможемо» - декілька разів наголосив Юлдашев, констатувавши, що війна за нашу свободу тільки починається.

Метою візиту колишнього полоненого на Волинь було спілкування з людьми, завдяки чому можна залучитись підтримкою на Західній Україні. До цього Тимур побував і в Рівному.

На запитання, чи потрібно нам заручитися підтримкою Європи, він запевнив, що ми самі можемо звільнити свою Батьківщину.

Говорили і про майбутній спецбатайон. Є три вимоги щодо вступу до нього: належний стан здоров'я, відсутність судимості та патріотизм. Військова підготовка не обов'язкова. Підготовка буде за прискореним режимом, максимум 10 днів.

Далі на  прес-конференції виступили представник «Волинської Самооборони» Чириков Сергій та боєць «Айдару» Олександр Криюк. Перший повідомив, що «Волинська Самооборона» повністю забезпечена військовим спорядженням завдяки волонтерам, які часто жертвують останнім, аби допомогти бійцям. І самооборонівці навіть передають своє обладнання іншим підрозділам, зокрема «Айдару».

Світлана Ковальчук

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися