У Брянській області РФ загинула група українських ССО
Волинь

У Брянській області РФ загинула група українських ССО

27 грудня 2022, 16:20
0
-1
Сподобалось?
-1

Четверо українських військовослужбовців з сил спеціальних операцій Максим Михайлов, Юрій Горовець, Тарас Карп’юк та Богдан Лягов загинули у Брянській області під час виконання бойового завдання. Українські спецпризначенці загинули у нерівному бою з спецпідрозділами ФСБ РФ.

Про Героїв розповів колишній їхній колега, засновник спільноти ветеранів ССО PSD.

Максим Михайлов мав позивний Непийпиво. Дуже колоритний, завжди у шароварах, вишиванці і з козацькою люлькою. Їздив на Кубань ще до Майдану, організовувати протести у РФ.

Тарас Карп’юк – позивний Тарасій.

«Був справжнім воїном. Він бився з поліцією, ще в далекі нульові, брав участь у антиліберальних акціях. Не дивно, що одним з перших пішов на війну у 2014 році. Під Іловайськом у близькому контакті з ворогом його поранило. Сєпар вистрілив у Тараса з відстані 15 метрів. Промазав, попав у магазин з трасерами. Ті загорілись і почали вибухати. Довго лікувався. Після початку повномасшиабної війни пішов на фронт», – йдеться у дописі.

Юрій Горовець – Святоша. «Справжній патріот, бився з ватниками ще до того, коли це стало мейнстрімом. Воював у Іловайську у 2014, боронив Маріуполь. Саме він керував нашою групою яка заходила на ворожу територію, – зазначає військовий. – Четвертого Богдана Лягова – Аполона, я особисто не знав. Але сам факт, що 19-річний юнак пішов у тил ворога викликає захоплення».

«З початку війни 19-річний хлопець почав воювати. Відразу зголосився в диверсійну групу. Можете уявити кількість вдалих операцій з лютого… Хлопець надзвичайно сміливий. Завжди викликався добровольцем. І хоча через юний вік нарікав, що часто не беруть на найскладніші завдання, але Аполлон був щасливий. Його вважали геніально здібним, бо був серед найкращих у фізичній та тактичній підготовці», – розповів про Богдана Лягова інший військовий.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися