Петро та Марія ВОЗНЮКИ прийшли по енергоощадні лампочки
Волинь

На Волині обмінюють лампочки на «економки» і молодь, і пенсіонери

11 лютого 2023, 19:04
0
0
Сподобалось?
0

Неодноразово у засобах масової інформації анонсувалася державна програма, за якою замість п’яти старих ламп розжарювання можна отримати п’ять новеньких енергоощадних. Як повідомив очільник Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, у Луцьку вже обміняли  понад 100 тисяч енергоощадних лампочок.

Інформація про те, що на пошті обмінюють лампочки, швидко поширюється. І якщо в перші дні було лише кілька бажаючих, то далі біля відділень навіть невеликі черги з’явилися. Молодь, щоб стати учасником цієї програми, реєструється через «Дію», вибирає відділення, у якому зручніше здійснити обмін та потрібну кількість  лампочок з тонким чи товстим цоколем. За деякий час приходить смс-повідомлення, і їх можна забирати. Хто не має «Дії», бо користується старим кнопковим телефоном, отримає три лампочки з великим цоколем і дві – з тонким. Для цього потрібно зробити кілька простих кроків. У найближче відділення Укрпошти треба принести п’ять звичайних лампочок, вони можуть бути без упаковок, паспорт, ідентифікаційний код, надати свій номер телефону. Зверніть увагу, що обмін здійснюється лише один раз для однієї людини! Не можна приносити згорілі лампочки. Це може бути нова, нещодавно куплена  або та, яка освітлювала кімнату і ще не перегоріла.

– Мені діти вже давно поставили «економки», – розповідає лучанин Валентин Мельник. – Але як держава дає безплатно, то треба брати на запас. Тож вигідніше виходить: стара лампочка десь 20 гривень коштує, а економка – більше 50. Обійшов зо чотири магазини, а колишніх лампочок не знайшов. Все порозбирали! Хто шустріший, той встиг.

Подружжя лучан Петро та Марія Вознюк прийшли у поштове відділення на вулиці Привокзальній у Луцьку. Черг нема. Одна працівниця приймає посилки, квартплату, а інша – займається обміном лампочок.

– Я вважаю, що це дуже розумна ініціатива, – каже Петро Григорович. – Економити потрібно. Дехто вже давно «економки» купив, а хто не мав можливості, то тепер може їх отримати безкоштовно. Ми мали свої запаси, то й принесли.

Як зазначив директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта» Іван Люсак, поки ця Всеукраїнська програма стартує у містах, а незабаром – і в райцентрах Волині. Коли буде у селах, поки невідомо.

Руслана СУЛІК

Фото автора


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися