Санаторій «Лісова пісня» на Волині – один з найкращих реабілітаційних закладів України
Волинь

Санаторій «Лісова пісня» на Волині – один з найкращих реабілітаційних закладів України

23 липня 2023, 12:55
0
2
Сподобалось?
2

Одним із найбільш популярних місць для оздоровлення волинян, та й не тільки, є Шацькі озера. Проте не Світязем єдиним готові тамувати свою спрагу до відпочинку любителі теплих озерних вод Волині. Поєднати відпочинок та оздоровлення хочуть чимало жителів України, обираючи для цього санаторій «Лісова пісня», що розташований на березі невеличкого, але напрочуд мальовничого озера Пісочне.

Сосновий ліс, озеро з прозорою цілющою водою, чисте хвойне повітря – це те, що одразу бачиш та відчуваєш, приїхавши до санаторію. Саме така локація здравниці задовольняє потреби тих, хто хоче побути подалі від міської метушні та асфальтобетону, а головне – це чудове місце для реабілітації та зміцнення здоров’я.

На противагу попередньому відпочинковому сезону, який фактично на Шацьких озерах був зірваний через загрозу нападу росії з боку білорусі, цього літа у «Лісовій пісні» переконані: військового вторгнення не буде. Тому українцям можна сміливо їхати до санаторію, аби мати змогу поправити своє самопочуття, на яке свій відбиток наклала війна з росією.

Тут зазначають, що завершили ремонтні роботи у кімнатах, а навесні активно готувалися до літнього сезону. Важливий аспект – вартість путівки майже не збільшували, не зважаючи на чи не щомісячний ріст цін в країні.

Тож у «Лісовій пісні» зізнаються, що цього літа з нетерпінням чекають на тих, хто хоче одночасно відпочити та оздоровитись.

«Ми маємо дуже великий досвід реабілітаційного лікування, оскільки працюємо у цій сфері багато років та увійшли до п’ятірки кращих реабілітаційних закладів України. За останні два роки, отримавши бальнеологічний висновок на мінеральну воду з нашої свердловини, лікуємо цією водою пацієнтів із проблемами шлунково-кишкового тракту, нирок (приймають внутрішньо), а також шкіри (для цього застосовують ванни). А ще – мінеральна вода багата на бром, який помічний для нервової системи, що особливо актуально у наш воєнний час», – розповідають у здравниці.

В реабілітації пацієнтів корисні грязі з власного родовища, чим можуть похизуватися лише одиниці із санаторно-курортних закладів. Унікальні за своїм складом грязеві суміші застосовують у лікуванні захворювань шкіри, опорно-рухового апарату. Серед більш ніж сотні лікувальних процедур найбільш популярними у відпочивальників є фітопроцедури, водні процедури, зокрема підводний душ-масаж, скелетне витяжіння хребта, а також масажі.

Спеціалізуються у «Лісовій пісні» на реабілітації  багатьох недуг, адже санаторій є багатопрофільним. Досвідчені лікарі-реабілітологи у поєднанні з хорошою  матеріально-технічною базою (зокрема, чого вартий лише кабінет кінезотерапії, облаштований сучасною підвісною кліткою та різними апаратами для розробки суглобів) допомагають пацієнтам відновитися після інсультів, інфарктів, травм. Тут можна пройти лікування захворювань хребта без операційного втручання (грижі, протрузії), захворювань органів дихання, шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи та ін.

Окреме задоволення – від літніх сонячних ванн на піщаному пляжі здравниці та купання у теплих прозорих водах озера Пісочне. Воно, до речі, також має цілющі властивості, адже великий вміст срібла та гліцерину у воді сприяє лікуванню шкірних захворювань, в тому числі псоріазу, що у поєднанні з іншими процедурами робить санаторій одним із небагатьох закладів України, які мають в цьому успішний досвід.

У «Лісовій пісні» мають чималі сподівання на проєкти, які започаткували в останні періоди. Адже попри те, що на початку року реорганізували Фонд соціального страхування і приєднали його до Пенсійного фонду, а на державному рівні припинили фінансування «соціальних» путівок для пільгових категорій населення та тих, хто потребує реабілітації після лікування, у санаторії шукають шляхи, щоб залучити до оздоровлення якомога більше людей.

Як зазначає директорка санаторію Руслана Дибель, у здравниці спільно з Волинською обласною організацією Товариства Червоного хреста започаткували тісну співпрацю з громадами Волині, аби ті у своїх бюджетах передбачали кошти на відпочинок, оздоровлення та психологічну реабілітацію родин військовослужбовців, котрі загинули у війні. І більшість з керівників громад, за словами Руслани Дибель, залюбки погоджуються на такі пропозиції.

«Такі рішення керівників та депутатів громад, вважаю, правильні, зважаючи на моральну сторону та наш обов’язок перед загиблими воїнами. Саме ми маємо підтримати сім’ї, матерів, дітей та вдів, які втратили у війні своїх рідних. Адже у них почалась своя духовна війна, і неможливо навіть уявити, наскільки важко доводиться їм тепер. Для перебування родин загиблих військових ми поповнили штат вихователем для занять з дітками, пройшли навчання наші психологи», – зазначає директорка санаторію.

Також у здравниці  розпочали реалізовувати програму, в межах якої передбачається оздоровлення та відпочинок родин – будинків сімейного типу та вразливих верств населення, зокрема жителів міст і сіл, де тривають бойові дії.

Цього літа люди знову охоче їдуть в «Лісову пісню», бо знають, що отримають тут максимум послуг за доступною ціною. Адже адміністрація здравниці, зваживши усі «за» та «проти», пропонує українцям оздоровлення та відпочинок за доступною ціною. А для тих, хто не в змозі оплатити оздоровчо-реабілітаційний курс одним траншем, пропонує кредитування. Започаткували таку практику на умовах співпраці з «ПриватБанком» та «Ощадбанком».

«Ми звикли купувати дорогу техніку, смартфони та ноутбуки у кредит, які виплачуємо невеликими сумами пів року чи рік. То чому не можна таким чином оздоровитися? Це реальна можливість для людей із невеликим рівнем доходів. Укладаєш договір, відпочиваєш, лікуєшся, а оплачуєш ці послуги невеликими частками», – зазначають у санаторії.

Крім того, тут відкрили нове реабілітаційне відділення, де розпочали лікування дітей з інвалідністю.

Пропонують тут і послугу з догляду та лікування за пацієнтами на більш тривалий термін – місяць чи більше. Особливо це стосується переважно міських родин, де діти працюють, а старенькі батьки потребують уваги. В адміністрації санаторію переконані, що з часом будуть розвивати і цей напрямок та надавати все більше таких послуг.

А поки що у санаторії мріють про те, що війна нарешті закінчиться – і «Лісова пісня» зможе стабільно працювати протягом року, лікуючи та оздоровлюючи тих, хто охоче їде сюди.

Віта ШЕПЕЛЯ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися