«Грип, ГРВІ та COVID-19»: на Волині через збільшення кількості хворих деякі школи перейшли на дистанційне навчання
Волинь

«Грип, ГРВІ та COVID-19»: на Волині через збільшення кількості хворих деякі школи перейшли на дистанційне навчання

12 грудня 2023, 10:24
0
0
Сподобалось?
0

З 11 грудня на дистанційне навчання в області перевели шість закладів освіти у Володимирському, Луцькому та Ковельському районах. Такі заходи пов'язані з захворюваністю дітей.

Про це Суспільному розповіла головна державна санітарна лікарка області Наталії Янко.

У Боратинській громаді на карантин через гострі-респіраторні захворювання пішли учні початкової ланки Боратинського ліцею, а з 12 грудня підуть усі учні Коршівської гімназії, розповів керівник відділу освіти громади Олександр Хомич.

«Стан здоров’я учнів, яких у громаді 2 600, моніторили протягом вихідних. У Коршівській гімназії навчається 78 учнів, 11 грудня в школу не прийшли 38 дітей», — каже Олександр Хомич.

У Боратинській школі, десять кабінетів, у яких навчаються учні перших-третіх класів теж порожні, діти на карантині. В навчальному закладі вжили превентивні заходи щодо запобігання поширення інфекційних захворювань, каже ліцею Світлана Торбик.

«В початковій школі навчаються 250 учнів, з них 75 захворіли. Старші класи ходять на уроки», — розповідає керівниця ліцею.

У сільській амбулаторії спостерігають підвищений рівень звернень пацієнтів різного віку з підозрою на ГРВІ, каже завідувачка медзакладу Оксана Чертюк.

«По нашому закладу безпосередньо за останній тиждень зверталось 177 людей, з яких 12 були швидкими тестами підтверджений COVID, у всіх легкий і середньо тяжкій перебіг, госпіталізованих пацієнтів не було», — говорить лікарка.

Зі слів головної державної санітарної лікарки області Наталії Янко, протягом минулого тижня на Волині зареєстровано загалом 6 200 випадків грипу, ГРВІ та COVID-19, 60% хворих – діти віком до 17 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися