На Волині контрабандисти виробляли БпЛА: хотіли переправити у Польщу цигарки
Волинь

На Волині контрабандисти виробляли БпЛА: хотіли переправити у Польщу цигарки

15 грудня 2023, 13:54
0
0
Сподобалось?
0

На Волині викрили цех контрабандистів, які переправляли у Польщу цигарки за допомогою саморобних літальних апаратів. Про них уже повідомили військовим, щоб залучити до виробництва БпЛА на користь ЗСУ.

За даними Волинського прикордонного загону, за допомогою безпілотників група контрабандистів не лише переправляла тютюн через кордон, а й стежила за діями прикордонників.

Під час обшуків у фігурантів справи вилучили мотодельтаплан, вісім безпілотних літальних апаратів типу "літак" і "квадрокоптер".

Також, кажуть прикордонники, знайшли тепловізори, бінокль, радіостанції, GPS-трекери та фотопастки, за допомогою яких контрабандисти відстежували рух прикордонних нарядів і координували свої дії.

Прикордонники додали: на одній з адрес виявили цех з повним циклом виробництва безпілотних літальних апаратів, зокрема лінію 3D-принтерів, які друкували комплектуючі до безпілотників.

"Вилучені безпілотники плануються до передачі підрозділам ДПСУ, що виконують завдання в складі Сил оборони України. Про осіб, причетних до протиправної діяльності, проінформовано підрозділи ТЦК, вивчається можливість використання їхніх навичок в протидії ворожим військам", — зазначили у Волинському прикордонному загоні.

Наразі триває досудове розслідування. Спеціалісти досліджують вилучене навігаційне обладнання і літальні апарати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися