Чи зміниться розмір субсидії, якщо дитина стала студентом?
Волинь

Чи зміниться розмір субсидії, якщо дитина стала студентом?

22 грудня 2023, 14:12
0
0
Сподобалось?
0

«Донька навчається у виші на стаціонарі, стипендію не отримує. Як буде враховано її доходи при нарахуванні субсидій нашій сім’ї?»

Валентина М., м. Ковель

У Пенсійному фонді повідомили, що у випадку, коли повнолітня особа під час навчання  у закладах загальної середньої, професійної або професійно-технічної, професійної вищої, вищої освіти проживає разом з батьками, то сума субсидії для родини зміниться. Так, за період, за який враховуються доходи для обчислення субсидії, студенту денної або дуальної форм навчання (з практикою на виробництві), до середньомісячного сукупного доходу домогосподарства зараховується 0,5 розміру мінімальної заробітної плати станом на кінець періоду, за який враховуються доходи.

Наприклад, якщо субсидія призначається з початку опалювального сезону 2023-2024 років, для розрахунку враховуються доходи членів домогосподарства за І і ІІ квартали 2023 року. До сукупного доходу зараховується 3350 гривень (6700* гривень х 0,5) за студента і доходи, отримані іншими членами домогосподарства. Відповідно, субсидія зменшиться.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися