На Волині пенсіонер поранив з пістолета чоловіка
Волинь

На Волині пенсіонер поранив з пістолета чоловіка

5 лютого, 10:47
0
0
Сподобалось?
0

Під час конфлікту чоловік у дачному масиві «Струмівка», що поблизу Луцька, вистрілив у свого візаві з пістолета. Із семи пострілів один влучив в шию і ледь не став фатальним.

На щастя, медики швидкої вчасно надали допомогу постраждалому. А от стрілок отримав своє покарання, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Пенсіонер, який має інвалідність першої групи, на початку березня минулого року через щось посперечався з гостем свого будинку в дачному масиві «Струмівка». Схоже, градус напруги зріс суттєво, бо дідусь не придумав нічого іншого, як припинити сварку за допомогою зброї.

«Здійснив 7 пострілів із короткоствольної гладкоствольної нестандартної вогнепальної зброї – переробленої саморобним способом із стартового пістолета «ZORAKI - MOD. 914-T» в ділянки голови, шиї, черевної порожнини, лівого плеча, спини. Цим спричинив постраждалому тілесні ушкодження у вигляді вогнепальних кульових поранень з наявністю ран», – йшлося у вироку суду першої інстанції.

Одна з куль потрапила в шию. Після скоєного пенсіонер сам викликав швидку допомогу, яка доправила постраждалого до міської лікарні. Там медики врятували життя чоловіка і дістали з шиї основний речовий доказ злочину – гумову кулю.

Тим часом пенсіонер розповідав, де він взяв пістолет і що сталось в його будинку, спочатку слідчо-оперативній групі, а згодом і суду. Там дідусь щиро розкаявся у скоєному і ще до вироку встиг виплатити частину моральної компенсації у розмірі 75 тисяч гривень скривдженому ним чоловіку.

Пенсіонеру за сутичку з пістолетом замінили реальний термін ув’язнення трьома роками умовного терміну. А ще він має доплатити потерпілому понад 70 тисяч моральної шкоди. Захисник з обвинуваченим подав до суду апеляційну скаргу на вирок. Однак, схоже, вони передумали, підтримавши заяву про відмову від апеляційної скарги.

Прокурор своєю чергою каже: не бачить причин не приймати цієї заяви.

«Шановний суд, за такої думки обвинуваченого ми можемо почати розгляд і щодо даного клопотання. Це право апелянта. Не заперечую щодо закриття провадження», – зазначила прокурор Ольга Клок.

Колегія Волинського апеляційного суду ухвалила прийняти відмову обвинуваченого від апеляційної скарги на вирок Луцького міськрайонного суду. Тож це означає, що апеляційне провадження фактично закрили, і те покарання, яке присудили пенсіонеру в міськрайонному суді, залишається в силі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися