На Волині запустили нову електропідстанцію для митного переходу «Ягодин»
Волинь

На Волині запустили нову електропідстанцію для митного переходу «Ягодин»

2 жовтня 2014, 11:13
0
2
Сподобалось?
2

У селі Старовойтове Любомльського району відкрили новозбудовану підстанцію 35/10 та повітряну лінію електропередач напругою 35 кіловольт. Таким чином волинські енергетики вирішили проблему з електропостачанням як для МАПП «Ягодин», так і прилеглих населених пунктів.

Генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Олександр Білець розповів, що інвестиція в будівництво об'єкта сягнула 17 мільйонів гривень. Це власні кошти підприємства.

У свою чергу, почесний президент ПАТ «Волиньобленерго» Анатолій Бурін розповів, що обсяг коштів, який затрачений на це будівництво, енергетики передбачили ще у 2008 році в інвестиційній програмі. За останніх десять років навантаження на енергооб'єкти на цій території зросло в кілька разів, і через недостатньої величини технічні параметри не завжди вони з цим навантаженням справлялися. І зараз електропостачання автопереходу, митниці, а також об'єктів, прилеглих до її території, здійснюється двома лініями напругою 10 кіловольт: одна простягається від підстанції «Любомль», інша - від підстанції «Вишнівка». Загалом від цих ліній заживлені більш як півсотні трансформаторних підстанцій, що забезпечують електроенергією безпосередньо автомобільний пункт пропуску, залізничний вузол, адміністративне приміщення, вантажний термінал, відділ Державної прикордонної служби, об'єкти митної зони та зони сервісу.

Спорудження підстанції було здійснено фахівцями виробничо-монтажного підприємства «Електросервіс» , використовуючи виключно для цього обладнання місцевого виробника. Підстанція автоматизована. Диспетчер працює дистанційно з Любомльскої філії.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися