У Ківерцях обливалися крижаною водою, щоб зібрати кошти на лікування двох поранених волинських «кіборгів»
Волинь

У Ківерцях обливалися крижаною водою, щоб зібрати кошти на лікування двох поранених волинських «кіборгів»

15 лютого 2015, 20:23
0
0
Сподобалось?
0

У Ківерцях відбулася акція «Зігрій солдата» – своєрідний варіант популярної влітку акції  Ice Bucket Challenge. Її учасники виливали на себе відро холодної води, жертвували у скриньку гроші і викликали на «дуель» інших людей. Акція була ініційована районними осередками «Самооборони» і «Удару» та підтримана відділом молоді і спорту райдержадміністрації.

Таким чином збирали кошти на лікування важко пораненого в одному з останніх січневих боїв у Донецькому аеропорту «кіборга» Віктора Михальчука із села Залісоче Ківерцівського району (до речі, звідси родом і Герой України та воїн «Небесної Сотні» Іван Тарасюк), який зараз перебуває у Луцькому військовому госпіталі. Під час акції стало відомо, що у Луцькому госпіталі нині проходить курс лікування ще один поранений «кіборг» Сергій Мельник із села Гор’янівка. Тож було прийняте спільне рішення зібрані кошти розділити між родинами бійців.

Активну участь у акції взяли голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук, керівник апарату райдержадміністарції Юрій Бондарчук, міський голова Володимир Жгутов, секретар міської ради Петро Кочетов, начальник РВ УМВС Василь Приймачук, представники «Самооборони» на чолі із Сергієм Гетманчуком, представники місцевого осередку «Удару», спортивної школи, станції юних туристів, громадських організацій, установ і підприємств району.

Під час акції зібрали 10 105 гривень. Керівник районного осередку «Самооборони» Сергій Гетманчук та начальник відділу молоді і спорту райдержадміністрації Ольга Поліщук після заходу передали зібрані кошти рідним поранених бійців: 1600 гривень мамі Сергія Мельника Світлані Ульянівні і 8505 грн – дружині Віктора Михальчука Оксані.

Віктор Михальчук і Сергій Мельник були мобілізовані під час другої хвилі і з 1 вересня 2014 року захищали нашу державу у різних населених пунктах на Сході України. Згодом потрапили у саме пекло війни – Донецький аеропорт. Під час одного з останніх боїв обоє чоловіків були поранені, Сергій отримав трішки легше поранення і зміг самостійно вибратися, врятувавши при цьому ще одного пораненого товариша. А Віктор отримав складні поранення у голову, руку та ногу, потрапив під завали бетонних плит. Четверо його побратимів витягли чоловіка з під завалів і всі разом, серед інших «кіборгів» потрапили в полон бойовиків.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися