«Волинь» у матчі валідольним фіналом покращила шанси на «виживання» у першій лізі
Волинь

«Волинь» у матчі валідольним фіналом покращила шанси на «виживання» у першій лізі

12 травня 2018, 23:18
0
0
Сподобалось?
0

Луцька «Волинь» зіграла свій останній домашній матч у нинішньому сезоні. Його значення було надзвичайно велике. Будь-який результат, окрім перемоги, практично був неприпустимий, з огляду на турнірне становище лучан. Суперник – вінниківський «Рух» – жодної турнірної мотивації не мав. Але принциповості діям команди зі Львівщини додавало те, що в основному її складі нині виступають три вихованці «Волині», котрі стали непотрібні рідному клубу.

«Волинь»-«Рух» – 2:1

Гол: 0:1 – Борис Баранець (44 – з пенальті), 1:1 – Чорноморець (75), 2:1 – Яковлєв (89).

«Волинь»:  47. Когут, 18. Сухомлинов (14. Світличний, 59), 17. Сафонов, 4. Болденков, 68. Чорноморець, 95. Курко (22. Клак, 90+3), 7. Герасимюк – к, 8. Марчук, 10. Яковлєв, 16. Коробка (9. Страшкевич, 68), 29. Нич (40. Хагназарі, 72).

«Рух»: 29. Ільющенков, 21. Заставний – к, 4. Дуць, 26. Никитюк, 19. Писко, 48. Чепелюк (8. В. Білий, 76), 16. Б. Баранець (7. Макар, 85), 22. Г. Баранець (30. Копина, 60), 47. Грисьо (17. Лозовий, 56), 72. Козак, 94. Хомченко (32. Буй, 62).

Матч активніше почали й вцілому провели господарі поля. Це закономірно, адже, якщо хочеш вигравати, потрібно атакувати і забивати. Треба сказати, що команді зразка Віктора Богатиря цей елемент футболу дається чи не найважче. Осмислених атак і комбінаційного футболу поки що відверто бракує. Тож перший момент у матчі виник аж на 32-й хвилині після стандарту. Герасимюк подав штрафний з флангу, а Сафонов «продавив» центрального захисника Никитюка і таки пробив головою – гостро але, вище воріт. Ще один непоганий момент сам собі створив і сам не реалізував Коробка, влучивши м’ячем у сітку із зовнішнього боку воріт. Після цього гості буквально на кілька хвилин перехопили ініціативу, але свою справу зробили. Никитюк загрожував воротам «Волині» зі штрафного, потім Заставний чи то навішував, чи то пробивав по воротах, так що ледь не закинув м’яча у «дев’ятку» за спину голкіперу «хрестоносців» Богушу. На 44-й хвилині арбітр призначив 11-метровй на користь «Руха» за фол Сухомлинова проти Никитюка. Пенальті чітко реалізував Борис Баранець. Цікаво, що ще до завершення першого тайму «Волинь» могла відігратися. Коробка флангом вдерся у штрафний майданчик гостей, але удар з гострого кута йому дещо не вдався, м’яч рикошетом відскочив до набігаючого Герасимюка, капітан «хрестоносців» бив на точність і йому зовсім мало забракло аби поцілити у ліву «дев’ятку» воріт Ільющенкова.

Другий тайм почався і тягнувся у такому ключі, як нинішня «Волинь» проводить більшість своїх матчів – без напору і моментів. У ці хвилини за майбутнє луцької команди було тривожно. І вже зовсім було б сумно, якби на 74-й хвилині якби Борис Баранець під час стрімкої контратаки гостей оформив «дубль». А нагода для цього у нього була шикарна – гравець «Руху» з району 11-метрової позначки пробив сильно над поперечиною. Буквально одразу швидку атаку у відповідь організували лучани. Удар Курка заблокували, пороте м’яч відскочив на Чорноморця, котрий, ймовірно, знаходився у пасивному положенні поза грою, і переправив м’яча у сітку. Лайнцмен і головний арбітр певний час сперечалися щодо цього моменту, але, зрештою, гол таки зарахували.

За рахунку 1:1 почався відкритий футбол. Двічі гравці «Руха» «пробачали» захист «Волині» за помилки. У лучан у порожні ворота, обігравши голкіпера, не влучив Страшкевич. На 89-й хвилині головне зимове надбання луцького клубу Андрій Яковлєв забив черговий важливий гол, принісши таку необхідну перемогу «Волині».

Тепер у заключному турі чемпіонату у Горішніх Плавнях лучанам потрібно перемагати «Гірник-Спорт», аби не бути залежним від результатів прямих конкурентів та сюрпризів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися