«Волинь» втратила нічию з лідером на останніх хвилинах матчу
Волинь

«Волинь» втратила нічию з лідером на останніх хвилинах матчу

6 травня 2018, 21:08
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні луцька «Волинь» ледь не стала автором міні-сенсації у першій лізі. Лучани цілком серйозно претендували, аби відібрати на виїзді очки у лідера першої ліги – «Полтави».

«Полтава»-«Волинь» – 1:0

Гол: 1:0 – Ковпак (87).

«Полтава»: 1. Кринський, 5. Башлай, 67. Парамонов, 10. Голіков, 3. Іванов, 25. Крапивний, 21. Покотилюк, 14. Савін, 89. Насібулін – к (8. Савченко, 71), 11. Мединський (99. Олійник, 84), 29. Ковпак (19. Трояновський, 90).

«Волинь»: 47. Когут, 18. Сухомлинов, 17. Сафонов, 4. Болденков, 68. Чорноморець, 95. Курко, 7. Герасимюк – к, 8. Марчук, 16. Коробка, 10. Яковлєв, 29. Нич.

Хоча зустрічалися команди з полярно протилежних частин турнірної таблиці, практично протягом усього матчу на полі точилася рівна боротьба. Суперники діяли обережно, оскільки ціна поразки була надзвичайно великою.

Розпочався матч з пристрілки гравців «Волині» Василя Курка і Олега Марчука, полтавчани відповіли кількома кутовими та дальнім ударом Ігоря Мединського. Проте перший справді небезпечний момент виник лише на 16-й хвилині. Господарям вдалася гарна атака. Олександр Голіков, який вийшов на ворота Богдана Когута і навіть прокинув м’яч повз голкіпера, однак «Волинь» врятував оборонець Олександр Сафонов, який виніс «круглого» з лінії воріт. Після цього гра продовжилася у тому ж руслі, в якому тривала з перших хвилин. Команди продовжували позиційну боротьбу та пристрілку з дальньої й середньої відстані, також робили ставку на стандартні положення, яких було чимало. У кінцівці першого тайму «Волинь» навіть заволоділа ініціативою. Загрожували воротам «Полтави» Назарій Нич та Олег Марчук, у першого був непоганий удар головою, другий з дальньої відстані мало не поцілив у «дев’ятку». Уже у компенсований час героєм статус героя першої половини у «Волині» міг закріпити Сафонов. Він пішов на подачу кутового до протилежних воріт, виграв «другий поверх» і потужно пробив головою. Практично у безнадійній ситуації «Полтаву» врятував Володимир Кринський.

Другий тайм був не такий багатий на події. Команди не бажали ризикувати, і найбільш вірогідним здавався нічийний результат. Але наприкінці гри «Волинь» підсіла фізично, поблизу володінь Богдана Когута виникали, хай і невеликі, але пожежі. Під час однієї з них найкращий бомбардир «Полтави» Олександр Ковпак і забив вирішальний гол. Досвідчений форвард скористався рикошетом від гравця «Волині» і зльоту метрів з десяти розстріляв ворота Когута. Лучани спробували піти вперед, але господарі поля застосували високий пресинг й не дали «хрестоносцям» провести жодної осмисленої атаки.

Поразка у Полтаві не стала трагедією, адже на позитивний результат з лідером і без того важко було розраховувати. "Волинь" все ще залишається поза зоною вильоту за два тури до фінішу першості. Але у двох заключних турах потрібно брати максимум очок.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися