«Волинь» здобула четверту поспіль «суху» перемогу
Волинь

«Волинь» здобула четверту поспіль «суху» перемогу

11 серпня 2018, 09:00
0
0
Сподобалось?
0

Принаймні на одну добу футбольний клуб «Волинь» став одноосібним лідером першої ліги (сьогодні першу сходинку собі може повернути «Дніпро-1», якщо переможе у принциповому матчі «Металіст-1925»). У четвертому турі першості команда Андрія Тлумака здобула четверту перемогу «на сухо», але вона далася найважче з-поміж усіх інших.

«Авангард»-«Волинь» – 0:1

Гол: 0:1 – Кожанов (35).

«Авангард»: 75. Денчук, 18. Воробей, 3. Мірошник – к, 55. Лобов, 29. Ємець, 23. Шершень, 77. Полюлях (22. Гранкін, 71), 20. Задерецький (11. Бараннік, 60), 7. Моісеєнко (5. Нечипоренко, 65), 17. Демченко (57. Кірієнко, 62), 8. Іващенко (19. Сеницький, 38).

«Волинь»: 47. Когут, 32. Петько, 95. Курко, 5. Горопевшек, 3. Сімінін, 93. Цюпа, 7. Герасимюк – к (19. Зінкевич, 90+5), 44. Неплях, 29. Кожанов (23. Кравченко, 70), 8. Хагназарі (11. Коробка, 46), 89. Козьбан (20. Карпенко, 76; 34. Климець, 89).

Вилучення: Мірошник (33 – фол останньої надії).

Виїзд до Краматорська не став легкою прогулянкою для Луцьких футболістів. «Волинь» та «Авангард» перед очною зустріччю посідали друге і третє місця у турнірній таблиці, обидва клуби мають серйозні наміри у нинішньому сезоні. У Краматорську зібралася симпатична команда, в якій є кілька гравців з досвідом найвищого дивізіону. Зокрема, за «Авангард» нині виступає добре відомий лучанам Дмитро Задерецький.

Матч «Волинь» розпочала впевнено і потужно. Уже на другій хвилині «хрестоносці» створили перший момент. Удар у капітана лучан Герасимюка вдався точним і потужним, але голкіпер «Авангарда» Денчук «потягнув» м’яч з кута. Хоча в подальшому «Волинь» буквально закрила суперника на його половині поля, до гострих моментів справа довго не доходила. Краматорці «читали» увесь креатив від Кожанова та Герасимюка й непогано тримали чистого форварда «Волині» Козьбана. Наступний гострий момент і, як виявилося, вирішальний епізод матчу, стався аж на 33-й хвилині. Курко закинув м’яч на хід Козьбану, який мав би виходити на побачення з голкіпером, однак Мірошик грубо завалив його. Порушник уже мав жовту картку у пасиві, проте цього разу отримав одразу червону – за фол останньої надії. Аби заробити 11-метрвий Козьбан не дотягнув зовсім трішки, але «Волинь» отримала право на штрафний удар метрів за 17 від воріт. До м’яча підійшов Кожанов і майстерно «поклав» його у дальній кут у мертву для голкіпера зону – 0:1.

Ще до перерви лучани могли вирішити усі питання у цьому матчі. Ледь не оформив «дубль» Кожанов, вийшовши віч-на-віч із Денчуком, а Козьбан невдало пробив із класної позиції, отримавши хороший пас від того ж Кожанова. Гра господарів повністю розсипалося, і перерва врятувала їх від розгрому.

Але і на початку другого тайму картина не змінилася. «Волинь» продовжувала створювати моменти один за одним. Тільки свіжий Коробка, котрий у перерві замінив мало помітного Хагназарі, мав 3-4 реальні нагоди відзначитися, але щоразу пробивав у Денчука. Знову мав можливість збільшити гольовий доробок Кожанов, але не влучив у ціль перебуваючи практично на куті воротарського. Не змігши зробити рахунок комфортним, «Волинь» добряче попотіла у кінцівці матчу, коли господарі нарешті зібралися і змогли у меншості перехопити ініціативу. Гостроти у грі «Авангарда» додав свіжий Бараннік. Саме він і мав дві можливості перервати суху серію «Волині». На 69-й хвилині дива реакції довелося демонструвати Когуту, дістаючи м’яч з-під поперечини. А ще за кілька хвилин і голкіпер був би безсилий допомогти своїй команді після удару Баранніка, адже «круглий» зрикошетив від захисника «хрестоносців» Петька, але, на щастя для лучан, пройшов поруч зі стійкою. Останні хвилини поєдинку були валідольними, адже перетворилися на навалу «Авангарда» на ворота гостей. «Волинь» відбилася, зберегла три очки і пробилася на першу сходинку у таблиці.

Наступний матч «Волинь» зіграє вдома. Лучани 18 серпня прийматимуть «Суми». Матч розпочнеться о 18:00.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися