Житомирщина

Житомирська «органіка» — в лідерах

30 квітня 2014, 23:35
1
0
Сподобалось?
0

 

На Житомирщині зареєстровано 45 господарств, які займаються органічним виробництвом. Їхня продукція користується попитом в різних регіонах країни.

Так голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов нещодавно відзначив кращих виробників органічної продукції в Житомирській області. За результатами конкурсу «Органік - 2013» переможцем у галузі рослинництва стало ФГ «ВЕС», а зразковим закладом із виробництва тваринницької продукції - ПП «Галекс-Агро».

Заслужити подібну відзнаку нелегко. Аби виростити органічну продукцію, треба працювати з абсолютно чистими землями - без пестицидів та радіаційного забруднення. Іноді процес сертифікації займає до 10 років. Та й саме виробництво дуже «примхливе» - без використання жодної хімії, яка негативно впливає на довкілля та здоров'я людини.

Саме органічне виробництво є відповіддю на всі ризики та загрози сучасного сільського господарства. А відтак, купуючи органічну продукцію, споживачі отримують гарантію того, що вона є безпечною і корисною, пише RuporZT.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • гість
    гість

    в країні де всі довідки, в т.ч. органіка це чи ні можна купити, так от дуже складно в такій країні повірити і тим більше регулярно купувати значно дорожчу продукцію під назвою- органіка

    1 травня 2014, 15:56
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися