Свєтозара БАТЄНКОВА не боїться холоду
Житомирщина

«Вісім років ходжу боса і відчуваю себе щасливою»

7 січня, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Навіть коли їде за кордон, житомирянка не бере взуття

Коли в цю зимову пору на вулицях Житомира перехожі бачать босу жінку, то вважають її якоюсь дивачкою. Але Свєтозара Батєнкова давно звикла до осудливих, іронічних, а іноді й співчутливих поглядів. На все вона відповідає милою посмішкою, яка одразу знищує негатив. Жінка давно займається йогою, і ця особлива філософія допомагає у житті.

Свєтозара пригадує, що з дитинства була особливою. Не любила галасливих компаній, трималася окремо від інших. Весь її світ – це були книги. З червоним дипломом закінчила педагогічний інститут, але за фахом не працювала. Знайшла роботу у торгівлі, добре заробляла, адже була заступником директора. Але весь час відчувала, що займається не тим, до чого прагне її душа. Все змінилося несподівано, і вона розрахувалася.

– Це сталося вісім років тому, коли після гарних заходів я верталася додому під дощем. Взуття намокло, тому вирішила роззутися. Тільки стала ногами на землю, відчула таку неймовірну енергетику, що й не передати словами! Це був спалах, феєрверк усередині мене. Босою дійшла до своєї квартири. Наступного дня почала взуватися, а туфлі стали незручні. Відбулося якесь закриття у попереднє життя. Все моє єство повстало, і з того моменту я вирішила ходити босоніж.

Знайомі здивовано дивилися на Свєтозару, ніяк не могли зрозуміти, що сталося. «А зимою теж боса будеш?» – іронізували. Жінка загадково посміхалася, бо знала, що її внутрішній світ перебудовується.

– Босою я відчуваю себе щасливою, бо так отримую додаткову енергію для позитивного світосприйняття, – каже жінка.

Давно відкрила для себе Сахаджи Йогу, яка шляхом медитації очищає духовні канали. Також Свєтозара дотримується здорового харчування, цінує природу, любить збирати різні трави. Однією з найбільш цілющих рослин на планеті називає звіробій. А щоб вберегти оселю від поганої енергетики, радить як оберіг зробити віночок зі звіробою.

Житомирянка їздить в інші країни, щоб вивчати їхню енергетичну культуру, проводить тренінги і на цьому заробляє. І в літаку, і в громадському транспорті вона постійно боса. Так українці комфортно, незважаючи на здивовані погляди людей. Більше її засмучувало, що не досконало знає англійську, а тепер відпустила ці переживання, бо переконана, що мова серця та жестів зрозуміла в будь-якому куточку світу.

– Скрізь зустрічаються ті люди, для яких важливе пробудження і повернення до себе. І те, що я ходжу босоніж, налаштовує їх на ще більшу відкритість. Вони легше розкриваються, – переконана Свєтозара Батєнкова. – Я свого часу пройшла багато випробувань, але не втратила оптимізму і краси, сили та здоров’я. Навпаки, все примножила. На роботу над собою мене надихає образ Скарлет із роману «Віднесені вітром». Я дещо переробила її слова з книжки і щоранку прокидаюся з думкою: «Я завжди буду щасливою. Завжди!»

Підготувала Наталія ВЕЧОРОВА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися