Ольга БОГОДВИД з фото сина Романа
Житомирщина

Мамі привезли труну з тілом не її сина

25 листопада 2023, 10:00
0
0
Сподобалось?
0

У селі Дриглів Чуднівської територіальної громади Житомирщини люди зібралися для поховання захисника – Романа Богодвида. Коли рідні відкрили труну, то побачили, що у ній тіло іншого військового.

Нині сім’я Богодвид намагається довести, що у труні – не їхній син.

Хоче знайти свою дитину

Дружина Романа Лілія Мескович розповіла журналістам, що першим відкрив труну брат загиблого. Він відразу заявив, що у труні лежить тіло іншого чоловіка. Шоковані рідні пішли на упізнання. Лілія також пригадує, що їй передали речі з передової, які нібито належали Роману. Там був компас, ланцюжок та обручка. Тоді жінка здивувалася, адже це були речі не її чоловіка.

За словами сестри Романа Аліни, родину почали запевняти, мовляв, на поховання привезли саме її брата. Це ще більше обурило жінку. Каже, що вони виросли разом і як вона могла не впізнати рідного брата?! Крім того, Роман мав шрам на обличчі – у 14 років його покусав собака. У захисника, який був у труні, цього шраму нема.
Мама загиблого Ольга Богодвид розповіла, що її син Роман отримав повістку 4 вересня, а вже 6 вересня чоловіка відправили до Чернігова. Через два тижні його батальйон відвезли на передову. Перед цим Роман зателефонував рідним і повідомив, що кілька днів не буде виходити на зв’язок. Згодом рідні отримали сповіщення, що захисник загинув 28 жовтня 2023 року поблизу Богданівки у Бахмутському районі через влучання російської ракети. Роман був стрільцем-санітаром, він вивозив поранених з поля бою. Мама впевнена, що їй привезли не її дитину.

– У нього щетина була світлою, із сивиною, а у цього чоловіка – чорна. І нігті у мого сина були інші – круглі. Ми труну знову у морг завезли. Там ще раз дивилися на нього, знявши одяг. У мого сина волосся було на грудях. А у цієї дитини, яка лежала в труні, тіло чисте, біле,
– розповіла мама Ольга.

Вона наголосила, що докладе усіх зусиль, аби знайти свого сина живим або мертвим.

Не перший випадок, коли плутають тіла  загиблих воїнів

На трагедію відреагували у Житомирському територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки. Комісар Олег Клок заявив, що труну із загиблим бійцем не відкривали й бачили лише свідоцтво про смерть. Заступник начальника з морально-психологічного забезпечення Житомирського ТЦК Олександр Рець пояснив, що тепер тіло мають повернути назад до моргу для зберігання. Рідні Романа мають написати заяву до поліції, й за цим фактом відкриють кримінальне провадження про зникнення людини. У рамках розслідування будуть проводити експертизи ДНК, які й підтвердять слова сім’ї Богодвид.

До речі, «Вісник+К» писав про схожий випадок у лютому цього року. У селі Солонка під Львовом родина Кіслових не признала у привезеному в труні з-під Бахмута свого Андрія. Як розповіла його сестра Ольга, у військкоматі їх переконували, що це її брат. Проте експертиза ДНК встановила – на Львівщину привезли тіло іншого чоловіка, не Андрія Кіслова.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися