Україна лідирує із захворюваності на кір серед європейських країн
Україна

Україна лідирує із захворюваності на кір серед європейських країн

21 серпня 2018, 14:45
0
0
Сподобалось?
0

За півроку 2018-го в Україні  вже захворіло на кір  у шість разів більше людей, ніж за весь минулий рік. За даними ВООЗ, це 23 тисячі людей - більша частина усіх європейських хворих, -повідомляє Українська правда.

У Європейській комісії "дуже стурбовані" тим, що три з семи країн з найвищим рівнем захворюваності на кір в Європі є країнами ЄС.

За даними Європейського центру профілактики та контролю захворювань, цими сімома країнами є Україна, Франція, Грузія, Греція, Італія, Росія та Сербія. 

У всіх цих країнах медики фіксували смерті від кору, а найбільше померлих у Сербії - 14. Італійський уряд зробив одноразові обов'язкові щеплення при вступі в школу добровільними.

Ще рік тому Україна була третьою у Європі за кількістю хворих. Серед країн, які постраждали від кору найбільше, були Румунія з 5562 випадками захворювання, Італія з 5006 випадками та Україна з 4767 випадками.

Захворюваність на кір в Європі цього року досягла 10-річного максимуму. За даними ВООЗ, кількість випадків захворювання дорослих і дітей досягла понад 41 тисячі. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися