Світ

У Санкт-Петербурзі засудили засновника «Російського правого сектору»

17 липня 2015, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

Калінінський районний суд Санкт-Петербурга в четвер, 16 липня, засудив Максим Калініченко, який є засновником «Російського правого сектору» і організатором «Російських пробіжок». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Санкт-Петербурга, пише «Високий Замок».

«У Калінінському районі засуджений засновник «Російського правого сектора» – організатор «Руських пробіжок» Максим Калініченко… Суд визнав винним Максима Калініченка в інкримінованих злочинах і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки 7 місяців з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком на 1 рік 1 місяць», – сказано в повідомленні.

Максиму Калініченку інкримінується скоєння двох злочинів, передбачених ч. 1 ст. 280 КК РФ (вчинення публічних закликів до здійснення екстремістської діяльності).

Було встановлено, що у лютому-березні 2014 року він розмістив в загальнодоступних спільнотах (групах) «Російський марш 2014» і «Російський правий сектор» соціальної мережі «Вконтакте» інформаційні матеріали, що представляють собою тексти і зображення, які начебто містили заклики до здійснення екстремістської діяльності. Мовляв, вони закликали до перешкоджання законній діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, до насильства і вчинення злочинів з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної або релігійної ненависті.

У ході попереднього слідства Калініченко визнав свою провину. Він відбуватиме покарання він буде у виправній колонії суворого режиму. Організація кваліфікована як екстремістська.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися