Американські студенти з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго стала фіналістом конкурсу Lab2Moon. Його переможець матиме змогу відправити своє обладнання для експериментів на Місяці. Студенти-інженери збираються запустити на Місяць міні-пивоварню. Зварити перше космічне пиво їм допоможе апарат індійського стартапу TeamIndus. Про це інформує сайт університету.
Дослідження має показати, чи здатні дріжджі вижити і забезпечити ферментацію в умовах низької гравітації. Перевірити це допоможе спеціальна капсула з трьома відділеннями. В одне помістять суміш води і солоду, в іншу - дріжджі. Коли капсула досягне Місяця, клапан між відділеннями відкриється і почнеться процес бродіння. Після закінчення цієї процедури відкриється третій клапан, і з пива вийдуть залишки дріжджів.
У капсулу також вмонтовані датчики тиску. Вони визначать готовність напою.
Запуск проекту орієнтовно призначено на 28 грудня 2017 року.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!