Підземний храм має форму материнського лона
Світ

Підземний храм має форму материнського лона

9 березня 2017, 17:42
0
0
Сподобалось?
0

Найдревніший підземний храм, що зберігся до наших днів, датується четвертим тисячоліттям до нашої ери. Його звели на острові Мальта. Хал-Сафліені – підземне святилище в місті Паола. Воно складається з 34 приміщень, видовбаних у товщі вапняку.

Храм віднайшли випадково. На нього у 1902 році натрапили будівельники при проведенні каналізації. Спочатку вони використовували «печери» як звалище для сміття. Однак невдовзі незвичним місцем зацікавились археологи, й тут розпочалися повноцінні розкопки. У святилищі виявили численні останки людей і жертовних тварин, на стінах відкрилися геометричні візерунки. Скоро стало зрозуміло, що це справді ритуальне місце й у ньому процвітав культ жінки. На це вказує форма храмових приміщень: вони нагадують материнське лоно.

Загальна площа підземного комплексу становить 480 квадратних метрів! У стародавні часи тут могло бути поховано шість-сім тисяч осіб.

Цікавою є «Кімната оракула». Її вирізняє неймовірна акустика. Туристи порівнюють перебування в ній зі стоянням під величезним дзвоном. Адже звуки, що долинають звідти, звучать із частотою 110 Гц.

У 1992-1996 роках цей храм перебував на реставрації і був закритий для відвідування. Сьогодні його може побачити не більше 80 осіб на добу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися