Україні знадобилося два 11-метрових, щоб мінімально перемогти Мальту
Спорт

Україні знадобилося два 11-метрових, щоб мінімально перемогти Мальту

20 червня 2023, 00:01
0
1
Сподобалось?
1

Збірна України з футболу відіграла третій тур відбору до Євро-2024. Команда Сергія Реброва зустрічалася з карликовою, не лише географічно, а й футбольною, Мальтою. Після гольової феєрії синьо-жовтих у двох попередніх матчах, букмекери, звичайно ж, очікували розгрому мальтійців і більш-менш пристойний коефіцієнт давали на загальний тотал у матчі більше чотирьох голів. Однак українці знову здивували, добряче піднявши виручку фармацевтам та тютюновим компаніям, адже довелося добряче понервувати за результат.

Україна – Мальта – 1:0

Гол: 1:0 – Циганков (72, з пенальті).

Україна: Трубін, Конопля, Кривцов, Забарний, Матвієнко (Миколенко, 46), Степаненко, Маліновський (Буяльський, 63), Ярмоленко (к) (Сидорчук, 81), Циганков (Сваток, 90+5), Судаков, Ванат (Довбик, 63).

Мальта: Бонелло (М. Греч, 45+3), З. Мускат, С. Борг (к), Ж. Борг, Мбонг (Дегабріеле, 87), Янкам, Гіллом'є, Теума (Д. Греч, 87), Камензулі, Джонс (Дімек, 61), Нвоко (Сатаріано, 46).

Нереалізований пенальті: Ярмоленко (52).

На Мальту Сергій Ребров виставив трохи «лайтовіший» склад, у порівнянні з матчем у Північній Македонії. На лаві запасних залишилися Миколенко та герой поєдинку у Скопʼє Мудрик.

Перша половина тайму, дещо шокувала. Можна було подумати, що перед виходом на поле команди обмінялися формами. Бо біло-червоні занадто впевнено насідали на синьо-жовтих, влаштували стартовий штурм і мали кілька нагод відкрити рахунок у матчі. Потім поступово гра вирівнялася. Але остаточно все на свої місця стало лише по перерві. Досить швидко наші напрацювали на 11-метровий за гру рукою. Проте Ярмоленко з позначки поцілив у поперечину. Тож коли ще через 20 хвилин  Андрій підставився у штрафному майданчику мальтійців під фол, він сам запропонував пробити пенальті Циганкову, котрий нині демонструє найбільш стабільну та класну гру серед усіх українців. Цього разу Віктор теж не підвів і заслужив на заміну «поваги» на останній хвилині гри й пішов з поля під овації українських фанів, котрі якісно підтримували збірну у Словаччині.

Хай там як, мінімальна перемога над Мальтою вивела Україну на чисте друге місце у групі.

Наступний матч відбору відбудеться 9 вересня. Грати потрібно буде з Англією, і грати не так, як з Мальтою та Північною Македонією.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися