У Білорусі відбудеться загальнонаціональний страйк!
Світ

У Білорусі відбудеться загальнонаціональний страйк!

28 жовтня 2021, 16:58
0
0
Сподобалось?
0

Лідер Білоруського об'єднання робітників Сергій Дилевський закликав білорусів залишатися вдома з 1 листопада.

«Ми, Білоруське об’єднання робітників, оголошуємо про початок загальнонаціонального страйку з 1 листопада 2021 року. Ми зупинимо виробництва у всій країні, допоки кожну з десяти вимог не буде виконано», – заявив Сергій Дилевський у своєму відеозверненні в мережі Інтернет.

За його словами, на сьогодні жодної з десяти вимог Лукашенківською  владою не було виконано. Зокрема, зазначається, що 31 серпня Білоруське об’єднання робітників і працівники білоруських підприємств оголосили про початок передстрайкового стану на території Республіки Білорусь і висунули свої вимоги до влади.

Серед цих вимог були: припинення репресій, звільнення всіх політичних в’язнів і незаконно заарештованих, а також початок прямих переговорів між  владою  і демократичними силами, з обов'язковою участю робітничих лідерів, щодо проведення нових президентських і парламентських виборів для розв’язання політичної та економічної кризи в країні.

Водночас, як повідомляють незалежні білоруські ЗМІ, реальна кількість білорусів, котрі утримуються в місцях позбавлення волі за політичними статтями, є значно вищою за ті 800–900 осіб, яких називають окремі правозахисники.

Зокрема, диктаторські режими на теренах колишнього СРСР навчилися «пристосовуватися» до методики оцінювання кількості політв’язнів й судять їх за тими статтями, які не завжди оцінюються як політичні. Наприклад, «насильство щодо працівника правоохоронних органів» у Республіці Білорусь зараз є політичною статтею. Тому у Білорусі нині є не 800–900 політв’язнів, як, зокрема, заявляв знятий з державної реєстрації білоруський правозахисний центр «Весна», а «не менше 3 тисяч осіб».

Більшість демократичних країн світу, в тому числі й Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися