Cім’я угорського скандального прем’єра Орбана живе по-королівськи
Світ

Cім’я угорського скандального прем’єра Орбана живе по-королівськи

5 червня 2022, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

З початком війни стало зрозуміло, хто за нас. Здивувала позиція наших сусідів – Угорщини, яка не підтримує санкції щодо газового ембарго проти рф. Якщо президент Угорщини нещодавно змінився, то прем’єр-міністра вибрали того ж – Віктора Орбана. Журналісти дослідили, що сім’я цього політика, на відміну від європейських очільників, живе у небачених розкошах.

59-річний Орбан відмовлявся засуджувати дії росії. Може, це пов’язано з рідними впливового угорця, які звикли вести розкішне життя? З Аніко Лєваї, юристкою та підприємицею, одружився у 1986 році. Вона займається волонтерською та благодійною діяльністю, активно бере участь у прокладанні політичного ґрунту на Закарпатті, де особисто відкрила представництво угорського гуманітарного фонду. В Орбанів п’ятеро дітей: дочки Рахель, Шара, Роза, Флора і син Гашпар. Дружина прем’єр-міністра і його старша донька уже кілька років тримають марку найвпливовіших жінок Угорщини.

Старшій, Рахель, 33 роки. Вона закінчила престижні та недешеві навчальні заклади Європи: університет у Будапешті, Бостонський університет у США, італійський Університет Сієни, французьку Сорбонну, швейцарську Лозанну. Її весілля з бізнесменом Іштваном Тиборчем у 2013 році було розкішним. Перед початком церемонії активісти зробили написи на стінах церкви «Королівське весілля», але їх одразу зафарбували.

Угорців не раз цікавило питання: звідки у дочки прем’єра такі шалені гроші? На що Рахель відповідала, що своє навчання та подорожі вони з чоловіком оплачують самі: «У мене вища економічна освіта, понад три роки я працюю у сфері туризму». Але громадяни зауважували, що працівники цієї галузі заробляють в середньому 600 євро на місяць, тож розкішне життя для Рахель не по кишені. Старша донька з чоловіком і трьома дітьми живуть в Іспанії. Там їхні нащадки навчаються у дорогій приватній школі. 

Угорці називають Іштвана Тиборча «зятем нації». Він є частиною угорської еліти та одним з найбагатших людей країни. Володіє десятками компаній та нерухомістю, яхт-клубом і готелями. Та попри величезні статки і вплив, пара ніяк не могла «відмитися» від дивної історії. У Хорватії вагітну Рахель сфотографували, коли вона викинула на узбіччя використаний підгузок.

Син Орбана Гашпар, якому 30 років, був професійним футболістом. У 2014 році він поїхав в Уганду разом з християнською благодійною організацією, де вчив футболу місцевих дітей. Повернувшись в Угорщину, заснував релігійну громаду. А у 2019 році Гашпар розпочав військову кар’єру, закінчивши піврічний курс спецназу і Королівську військову академію у Великобританії, де навчання оплачувало міністерство оборони Угорщини.

Компанії зятя та сина Орбана неодноразово перемагали у державних тендерах. Але усі контракти сімейного бізнесу були укладені відповідно до закону, а тому, як пишуть журналісти, звинуватити прем’єра в корупції чи кумівстві неможливо.

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися