Митний союз планує заборонити жінкам «шпильки», а чоловіків... взути у каблуки
Світ

Митний союз планує заборонити жінкам «шпильки», а чоловіків... взути у каблуки

19 червня 2014, 12:19
0
0
Сподобалось?
0

 

Депутати РФ звернулися до голови Євразійської економічної комісії Віктора Христенка з проханням включити в техрегламент Митного союзу нові медичні ортопедичні вимоги до взуття. Згідно з ними, буде заборонено жіноче взуття на «шпильках», а також «балетки» (усі модифікації туфельок, що взагалі без підборів).

Новації у взуттєвій «моді» мають торкнутися не лише жінок, а й чоловіків - їх змусять ходити «на каблучку». Причина - різке збільшення випадків плоскостопості. Як зазначив депутат РФ Олег Міхеєв, згідно зі статистикою, близько 40% дорослого населення Росії страждає на плоскостопість. Через це у 2014 році навіть відбувся перший призов юнаків у ЗС Росії з плоскостопістю! Чоловіки потрапляють у «групу ризику» через модні кеди, лоуфери, мокасини й інше взуття без каблука, яке свого роду є небезпечним для здоров'я. Адже у ньому не підтримується подовжній звід стопи, тож і маємо результат - плоскостопість, деформацію м'язів гомілки, варикоз нижніх кінцівок, хронічну венозну недостатність...

На сьогодні регламент Митного союзу на взуття визначає параметри міцності кріплень деталей, водонепроникності та хімічний склад. Тож депутати хочуть внести до нього і біомеханічні та ортопедичні вимоги.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися