Білорусь і Казахстан заблокували економічну війну Росії проти України
Економіка

Білорусь і Казахстан заблокували економічну війну Росії проти України

1 липня 2014, 13:06
0
0
Сподобалось?
0

На засіданні Євразійської економічної комісії не було прийнято рішення про підвищення мит на українські товари. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерело російської газети «Ведомости», яке працює у комісії. Рішення про підвищення мит пропонувалося Росією, але не було підтримано Білоруссю та Казахстаном.

Цю інформацію підтвердив віце-прем'єр Білорусі Сергій Румас. За його словами, потенційну загрозу для економіки Митного союзу поки оцінити вкрай складно, тому приймати заходи в терміновому порядку передчасно.

Нагадаємо, в російському уряду неодноразово заявляли, що в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, Росія буде захищати внутрішній ринок. Росія може використовувати додаток 6 до договору про зону вільної торгівлі СНД, що дозволяє скасувати преференції, якщо імпорт зростає в обсягах, які завдають шкоди економіці. Нульове мито може бути замінена єдиним митним тарифом за правилами СОТ, отже ввізні мита для українських товарів можуть скласти близько 7,1%.

Існує вірогідність, що збільшені митні ставки можуть бути введені Росією в односторонньому порядку. Однак такий крок ставить під загрозу саму ідею Митного союзу, адже в подібному випадку члени союзу будуть використовувати окремі митні ставки.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися