росія готується до широкомасштабної війни проти НАТО: подробиці
Світ

росія готується до широкомасштабної війни проти НАТО: подробиці

12 грудня 2023, 09:24
0
0
Сподобалось?
0

росія готується до майбутньої широкомасштабної війни проти НАТО. На підготування до цього спрямовані довгострокові зусилля армії рф з реструктуризації та розширення.

Таку оцінку дали аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Довгострокові зусилля російської армії з реструктуризації та розширення спрямовані на підготування країни-агресорки до майбутньої широкомасштабної конвенційної війни проти НАТО. Той факт, що росія виділяє дорогі військово-морські ресурси до районів за межами України та Східної Європи, може бути спрямований на загрозу для Альянсу та його союзників у багатьох регіонах.

Аналітики звернули увагу, що Кремль регулярно наголошує на тому, що росія є морською державою в Тихому океані, прагнучи до рівноправного оборонного партнерства з Китаєм. Окрім того, рф брала участь у військово-морських операціях в Охотському морі у травні 2023 року, спрямованих на стримування подальшої підтримки України з боку Японії.

путін на нараді з питань економічного розвитку російської арктичної зони 11 грудня наголосив на стратегічному інтересі росії в Арктиці. Це регіон, у якому рф може мати намір зміцнити свій військово-морський потенціал, враховуючи нещодавній вступ Фінляндії до НАТО та майбутній вступ Швеції до Альянсу.

В Інституті також вказують, що наразі не зрозуміло, чи зможуть російські військово-морські виробники у найближчі роки випускати стратегічні військово-морські кораблі бажаного Кремлем масштабу та якості. Водночас Росія продовжує зусилля щодо поступової мобілізації своєї оборонної промислової бази і може вирішити зосередити ці зусилля на морських виробниках.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися