Чому виробники не стали масово випускати телевізори з увігнутим екраном?
Актуально

Чому виробники не стали масово випускати телевізори з увігнутим екраном?

9 листопада 2021, 10:51
0
0
Сподобалось?
0

Пам'ятайте, як увігнуті телевізори повинні були стати наступним великим проривом в технологіях? З 2013 року деякі з провідних виробників представили ряд таких пристроїв, які викликали справжній фурор. Однак ажіотаж швидко пройшов. У SAMSUNG є кілька моделей ТВ з увігнутим екраном, але в цілому новим стандартом домашніх розваг він не став. Ринок послідовно рухався в бік більш плоских, тонких і великих екранів.

Коротка історія увігнутих телевізорів

Телевізори з вигнутим екраном були представлені на виставці CES в 2013 році. Тоді ж на сцену вийшла технологія OLED-дисплеїв. Сама ідея вигнутого дисплея виникла під враженням від кінотеатрів IMAX. Злегка зігнутий екран захоплює глядача і забезпечує унікальний панорамний вид. Samsung і LG хотіли відтворити цей ефект присутності в будинку. Хоча теоретично це здавалося гарною ідеєю, в реальності все вийшло трохи інакше. Нова технологія дійсно була втілена в життя, але поки що в неї є ряд недоліків.

Проблема з вигнутими телевізорами

Отже, чому справи із зігнутим телевізором пішли так погано? Все починається з ідеї занурення. Кінотеатри IMAX працюють з вигнутими екранами, тому що екран насправді досить великий, щоб охоплювати аудиторію. В результаті створюється панорамна глибина для всіх глядачів. 55- або 65-дюймового телевізора для цього недостатньо. Практика показала, що інколи вони призводять до погіршення сприйняття зображення, якщо ви не сидите прямо посеред телевізора і не маєте нульового освітлення.

Коли ви сидите навіть трохи не по центру від вигнутого телевізора, відбувається кілька речей. По-перше, іноді з'являються відблиски. Кривизна телевізора призводить до того, що світло від вікон або ламп відображається на дисплеї. Коли ви сидите не зовсім по центру і не на одному рівні з телевізором, виникає викривлення зображення. Є також труднощі з установкою на стіні - в епоху тонких пристроїв багатьом людям не подобаються виступаючі краї.

Кілька слів на захист

Незважаючи на те, що вигнуті телевізори складно знайти, Samsung все ще пропонує досить багато нових і старих (але не занадто) моделей. У цих пристроїв є прихильники завдяки ряду переваг. Якщо ви розташуєтеся по центру екрану і подбаєте про відсутність відблисків, то дійсно зможете насолодитися чудовим зображенням. Деякі виробники, такі як Samsung, також включають технологію подальшого збільшення глибини, щоб поліпшити 3D-ефект.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися