Хто не дочекався березневого підвищення пенсій
Актуально

Хто не дочекався березневого підвищення пенсій

8 квітня 2023, 15:50
0
0
Сподобалось?
0

Усі з нетерпінням очікували обіцяного у березні підвищення пенсій. Проте надії багатьох не справдилися. Перш за все це стосується тих, хто отримує виплати, призначені не Пенсійним фондом, а органами соціального захисту. Така допомога не вважається пенсією, тому не підлягає індексації. Вона залежить від прожиткового мінімуму. А він цього року не збільшується.

Без підвищення залишилися особи з інвалідністю, які отримують виплати в розмірі прожиткового мінімуму - 2093 гривні. Це, зокрема, інваліди з дитинства.

Є й люди, які отримують пенсію в Пенсійному фонді, а вона все одно в березні залишилася на мінімальному рівні. Тут річ може бути в тому, що людина працює. Нагадаємо, що мінімальна пенсійна виплата з 1 березня зросла з 2100 до 2520 гривень тільки у людей, які отримують пенсію за нормами Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і при цьому не працюють. В такому разі збільшення можливе тільки після звільнення.

Ще один приклад - деякі ветерани війни. Нагадаємо, що загальний розмір виплати учаснику бойових дій не може бути меншим, ніж 210% прожиткового мінімуму, а інваліду війни 360-650% - залежно від групи інвалідності. Оскільки прожитковий мінімум не змінюється, то і ці розміри залишаються з 1 березня без змін.

Також не підвищують пенсії, призначені в 2023 році, і не підвищують пенсії, що складають 20 930 гривень, тобто максимальні. Окрім цього, в березні поки що залишилися без змін пенсії науковців і держслужбовців, які обіцяють підняти в липні. Так що по факту десятки тисяч пенсіонерів в березні залишилися без перерахунку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися