Суркіси контрабандою вивезли за кордон 17 мільйонів доларів
Кримінал

Суркіси контрабандою вивезли за кордон 17 мільйонів доларів

22 березня 2022, 05:47
0
0
Сподобалось?
0

Українські брати-олігархи Ігор та Григорій Суркіси виїхали за межі України ще 26 лютого. Для «евакуацію» вони обрали Угорщину.

«Українській правді» стали відомі скандальні деталі поспішної втечі Суркісів.

Як свідчить документ прикордонників, який опинився в розпорядженні видання, вони виїхали окремо на двох автівках між 22:40 і 23:00. При цьому брати не декларували готівку на нашій митниці, хоча на угорському митному пункті оформили в себе готівку 17,6 мільйонів доларів.

Перетин кордону вони здійснили через пункт «Вилок», що розташований у Берегівському районі Закарпатської області.

Народний депутат Григорій Суркіс виїхав на авто Mercedez-Benz ML-500. Ринкова вартість такого авто сягає 100 тисяч доларів без розмитнення (більше 2,8 млн гривень). Його пасажирами були Кулешов Микита (2002 року народження), Кострикіна Зоя (1961 року народження), Олексій Борисов (1993 р.н.) і Шевчук Дана (1996 р.н.).

Олексій Борисов (28 років) та Кулешов Микита (20 років), які перетнули кордон в авто з Григорієм Суркісом, є його онуками, як з'ясувала УП зі сторінок чоловіків у соцмережах. Під час воєнного стану їхній виїзд закордон повинен був бути обмежений, адже вони підлягають військовому обліку, відповідно до указу президента про загальну мобілізацію.

Молодший брат Ігор Суркіс виїхав у броньованій машині Maybach S650 з Ольгою Романовою (громадянкою РФ), Суркісом В’ячеславом та Суркіс Яною. Ринкова вартість такого авто складає близько 700 тисяч доларів без розмитнення (більше 20,5 млн гривень).

Перетин кордону Суркісів реєстрував той же наряд прикордонників та митників, що оформлювали перетин кордону Анастасії Котвіцької, дружини соратника колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Котвіцька змогла вивезти у валізах понад 30 мільйонів доларів готівки без декларуваня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися