Щодо тих, хто випустив Лозінського, відкрили кримінальне провадження
Кримінал

Щодо тих, хто випустив Лозінського, відкрили кримінальне провадження

12 червня 2014, 16:18
0
0
Сподобалось?
0

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження відносно працівників пенітенціарної служби, а також судді, який виносив неправомірне рішення щодо звільнення екс-депутата Віктора Лозінського. Про це сьогодні на брифінгу повідомив в.о. Генерального прокурора України Олег Махніцький.

Так, за словами Олега Махніцького, ще в березні поточного року представником Лозінського та потерпілою Олійник до суду було подано клопотання про його звільнення у зв'язку зі станом здоров'я.

«Вочевидь, перед цим велася робота з потерпілою, думаю, вона не просто так подала клопотання про звільнення цієї людини», - сказав він.

Також в.о. Генерального прокурора України повідомив, що під час судового розгляду вказаного клопотання суд безпідставно відхилив усі клопотання прокурора та прийняв рішення про звільнення Лозінського.

«Хочу наголосити, що прокуратурою у межах визначених законом строків було внесено апеляційну скаргу на це рішення. Проте, не дочекавшись її розгляду у суді апеляційної інстанції, суд видав на руки оскаржене прокурором рішення, як таке, що вступило у законну силу. І Лозінський був звільнений», - сказав Олег Махніцький.

Крім того, за його словами, в рамках кримінального провадження розслідуються також обставини, які свідчать про можливе вчинення посадовими особами інших злочинів, а саме перевищення службових повноважень або зловживання владою, а також одержання хабара.

Він також заявив, що затримання Віктора Лозінського відбулося завдяки оперативно вжитим заходам та прокурорському реагуванню.

«Коли нам стало відомо, що його звільнили, я зібрав термінову нараду, дав відповідні вказівки. Ми вжили усіх заходів, щоб він не зміг втекти. Був контроль на кордоні, за ним велося спостереження», - повідомив Олег Махніцький та додав, що наразі щодо затриманого Лозінського прийнято рішення про його доставку в колонію, де він відбував покарання.

«Лозінський перебуватиме під вартою до тих пір, поки не буде розглянута апеляція прокурора та прийняте законне рішення», - підкреслив в.о. Генерального прокурора.

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися