Син і дочка по-звірячому вбили сонну матір і вкинули ї ї у річку
Кримінал

Син і дочка по-звірячому вбили сонну матір і вкинули ї ї у річку

31 серпня 2023, 14:03
0
0
Сподобалось?
0

Шість років тому звіряче вбивство на Закарпатті сколихнуло всю Україну. 15-річна школярка та її 18-річний брат вбили матір дерев’яною качалкою, а потім різали ножем. Лише у серпні цього року Хустський районний суд виніс вирок цим нелюдам.

Били качалкою, різали ножем

19 лютого 2017 року закарпатське місто Хуст шокувало вбивство 42-річної жінки, яка працювала в одній з медичних установ. У той день її чоловік повернувся додому після дводенного чергування на роботі. Дружини не було. Це його здивувало, бо був вихідний. На його запитання, де мати, син та донька відповіли: кудись поїхала. Чоловік забив на сполох і в обід звернувся до поліції. Коли правоохоронці розпитували сина та доньку зниклої жінки, вони поводилися неадекватно. При огляді квартири у кімнаті, де відпочивала мати, поліцейські помітили плями бурого кольору. Також їх насторожив і закривавлений одяг зниклої, який знайшли у підвалі. Хлопця та дівчину відвезли у відділок, і там почули моторошну розповідь. Діти зізналися у вбивстві.

…Серед ночі вони зайшли у кімнату, де спала мама. Били її дерев’яною качалкою, завдали матері численних ударів ножем. Потім роздягнули, загорнули у простирадло і несли понад кілометр на окраїну міста. Там і скинули бездиханне тіло матері у річку. Тоді повернулися додому, прибрали і лягли спати. Очевидно, думали, що про це жахливе вбивство ніхто не дізнається. Бо що було у їхніх головах?!

– Виявилося, що дівчина неодноразово скоювала правопорушення. Мати не зверталася до правоохоронних органів, а тоді вже вирішила остаточно, – розповідав шість років тому журналістам слідчий Володимир Белов із Хустського відділку поліції. – І дівчина разом з братом вирішили вбити матір. Під час допиту вони зізналися, що мали намір позбутися і батька. Вони не діяли під впливом гри в інтернеті «Синій кит», а справді боялися, що батьки здадуть у поліцію. Це й стало мотивом убивства.

Виною стали крадіжки та наркотики?

Вже наступного дня водолази відшукали у річці тіло вбитої жінки. Після розголосу про моторошне вбивство знайомі не могли повірити у цей жах. Сусіди з двоповерхової «хрущовки», які знали цих дітей з пелюшок, розповідали журналістам, що це була порядна сім’я.

– Вони були хорошою родиною, часто їздили на відпочинок. Діти завжди віталися, хлопець не раз пропонував допомогу, наприклад, піднести сумку, – розповідали літні сусідки. – Батьки не п’ющі, не курящі, скромні, чесні та порядні. Ми нічого не чули в ту ніч, щоб хтось ходив у під’їзді.

Вчителі школи, де навчалася дівчина, теж запевняли, що сім’я порядна, їхня донька була не конфліктна, вчилася посередньо, не викликала підозр, адже не пропускала уроки без поважних причин і навіть захищала честь школи на спортивних змаганнях. Дещо відвертішими є знайомі цієї сім’ї у своїх коментарях після оприлюднення вироку суду – й досі, навіть через шість років після вбивства, не можуть оговтатися. Припускають, що виною жахливої трагедії могли стати крадіжки та наркотики. Зокрема Varia Beran пише: «Жах. Це дiти мого кума, росли в сусiдах. Батьки скромнi та чемнi люди. Довгi роки ми дружили сiм’ями... Навiть вчителi, нiхто з оточення не мiг такого вiд цих дiтей чекати... Батько в одну мить залишився сам. Нi дружини, нi дiтей. Шкода кума, добра людина». Люба Югас-Паш: «Батьки дуже порядні і трудолюбиві, всю любов давали дітям, а ці уроди, які вбили свою маму, любили більше наркоту».

Дочці та синові, які жорстоко вбили власну матір, призначили по 14 років тюрми. На вирок суду може бути подана апеляція.

Юлія ШЕВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися