Зарізав вагітну дружину через ревнощі
Кримінал

Зарізав вагітну дружину через ревнощі

31 серпня 2023, 14:11
0
0
Сподобалось?
0

На початку квітня цього року Україна здригнулася від моторошного вбивства, яке сталося у селі Дроздинь Сарненського району Рівненщини. Чоловік тричі вдарив ножем у шию свою юну дружину, яка носила під серцем їхнього первістка. Душогуб проведе за ґратами 15 років.

На людях агресії не виявляв, прислужував у церкві

Ілля та Альона жили у сусідніх селах – Старе Село та Дроздинь. Обоє росли в багатодітних сім’ях. Свою створили лише за декілька місяців до трагедії. Покази, зафіксовані під час судового засідання, не дають змоги зрозуміти, наскільки їхня родина була щасливою. Ясно одне – проблеми у стосунках існували. Кажуть, Ілля ревнував. Хоча друзі вже після трагедії запевнили, що не бачили раніше його агресії. Більше того, 10 років він був прислужником священника у місцевій церкві.

– Для мене це стало шоком, – сказав після трагедії настоятель храму отець Андрій. – Знаю, що були у них спори. Але потім ладились. Навіть за два тижні до цього приходили причащатися, сповідатися.

6 квітня Ілля та Альона підійшли до фатальної межі. Напередодні того дня молода жінка приїхала до батьківської хати допомагати перебирати журавлину. Її батьки у суді розповіли, що зять ближче до вечора дочку забрав, хоч вона й не хотіла їхати. Ніби передчувала недобре. Вже через пів години дзвонила і благала, щоб батьки її забрали. Виявилося, що Ілля зупинився і посеред дороги став з’ясовувати стосунки. Він бив вагітну дружину, тягнув до канави. Бідолашна подумала, що той хоче її втопити. Їй вдалося вирватися і втекти. Коли батьки сказали, що не можуть приїхати, Альона зупинила машину, яка дивом їхала пізньої пори. До батьківської хати молода жінка зайшла з обідраними колінами, з тирсою на голові і піском на одязі. Рідні заспокоїли її і всі почали вкладатися спати.   

Проте спокій тривав недовго. Десь через дві години до тестів приїхав Ілля. П’яний, язик заплітався. Батьки деякий час посиділи з дітьми та подумали, що зять прийшов миритися, адже приніс фрукти і результати УЗД. Про останні просила Альона, бо їй треба було йти на консультацію до лікаря. Потім пішли спати. 

Обійняв і три рази вдарив ножем у шию

Подальша трагедія розгорталася на очах в Альониної 18-річної сестри Софії. За її словами, Ілля просив дружину, щоб та повернулася з ним додому. Жінка відмовлялася, навіть говорила, що хоче розлучення. Тоді Софія запропонувала, щоб вона лягала спати біля неї, а Ілля нехай забирається. 

– Сестра погодилась і сказала, що піде по подушку, поп’є води, та вийшла на кухню. Ілля також вийшов з кімнати. Коли сестра повернулась, сіла на диван, він зайшов за нею приблизно через дві хвилини і сів поруч, ліву руку поклав на плече, – давала свідчення у суді дівчина. Вона у ту мить знаходилася за метр від них. – Помітила, як у його руці блиснуло лезо ножа. У нас такі були на кухні. Далі він наніс сестрі три удари ножем у шию. Після того швидко встав та вибіг з кімнати. Ножа кинув поруч з дверима.

Альона у цей час піднялась з дивана, тримаючись за шию, пішла по коридору. Почала гукати: «Тату, тату!» Коли той прибіг на крик, нещасна обхопила його руками і сказала, що чоловік «порнув» її. Батько підхопив доньку на руки, поклав на підлогу. Вона закрила очі, і він побачив, як потекла кров з-під спини. Але його дитина ще дихала! Тож батько вибіг на вулицю і став кликати на допомогу. А коли повернувся, Альона вже була мертвою. Вона пішла не сама, а разом із ненародженим дитям. Хоронили Альону в труні, закладеній трояндами. Молодій жінці було лишень 20 років.

Її вбивця відразу був затриманий. Свою вину він визнав частково. Мовляв, діяв у стані афекту, адже хотів налагодити стосунки. Підійшов, обійняв, а та його відштовхнула. От і схопив перший предмет, що потрапив у руки, і вдарив. А це був ніж. Як побачив кров на своїй руці, кинув його і вибіг з будинку. До того ж Ілля запевняв суд, що не знав про вагітність дружини. Ці його свідчення було спростовано. Знав він про те, що Альона чекає маля, і ніж схопив не від злості, а, як виявилося, свідомо. Неповнолітній брат потерпілої чув, як в туалеті Ілля говорив по телефону, щоб готували гріб. 

Суд дав убивці дружини і ненародженої дитини максимальний термін – 15 років тюрми. 

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися