У Маріуполі затримали міліціонера, який координував діяльність диверсантів
Кримінал

У Маріуполі затримали міліціонера, який координував діяльність диверсантів

29 вересня 2014, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Контррозвідка СБУ спільно з МВС України у зоні АТО затримала зрадника в лавах міліції - виконувача обов'язків начальника штабу Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області.

Встановлено, що затриманий майор міліції «І», 1969 р. н., стояв біля витоків формування диверсійної групи незаконного воєнізованого формування «Восток». Спільно з керівником ДРГ - колишнім співробітником МВС України «Н.», 1958 р.н. (прізвисько «Мангуст», «Бешеный майор» або «БМ», має прямі контакти з І. Гіркіним, О. Ходаковським, представниками російських спецслужб) планував та організовував напад її членів на міське управління МВС України. При цьому підступно сприяв проникненню терористів у будівлю, для чого напередодні отримав від «Н.» зброю (2 автомати та 2 пістолети) і забезпечив вогневу підтримку нападникам зсередини приміщення. Наприкінці серпня ц.р. «І.» з використанням службового становища посприяв проникненню членів ДРГ з Донецька до Маріуполя для здійснення диверсійних та терористичних актів, повідомили у прес-центрі СБУ.

«Перевертень у погонах» був одним із керівників диверсійної групи НВФ «Восток», основну частину якої у результаті проведення спецоперації 21 вересня ц.р. затримано у взаємодії з підрозділами Нацгвардії, МВС «Омега» та «Азов».

Під час затримання у майора-перевертня правоохоронці вилучили 1 РПГ, 3 гранати, АКСУ, ПМ та боєкомплекти до них, а також інші докази, які підтверджують його протиправну діяльність. Стосовно зрадника здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися