Поетеса з Волині отримала літературну премію у Неаполі
Культура

Поетеса з Волині отримала літературну премію у Неаполі

3 липня 2015, 09:23
0
1
Сподобалось?
1

Днями з Неаполя повернулася нововолинська поетеса Світлана Костюк. В Італії вона була нагороджена престижною премією за зайняте призове місце на міжнародному конкурсі «Між словом і вічністю». Конкурс проводиться з 2000 року, але вперше за 16 років призове місце виборола українка. Її вірш «любов лише любов врятує світ» зі збірки «Траєкторія самоспалення» посів п'яту сходинку. Усього ж на перемогу претендувало 452 поети з усього світу, інформують у Нововолинській міській раді.

Світлана Костюк зауважила, що на конкурс подавали твори лише англійською, французькою, італійською та іспанською: «Вочевидь, носіям цих мов було простіше, адже вони подавали поезію в оригіналі. Я ж подавала вірш у перекладі Юрія Лазірка, українця за походженням, котрий мешкає у Нью-Йорку».

Розповіла пані Світлана і про те, як щиро зустріли її в Неаполі представники української діаспори. У приміщенні Українсько-італійської Асоціації Україна-Онлус поетеса презентувала свою нову збірку «Траєкторія самоспалення». Книга вийшла у Чернівецькому видавництві «Букрек».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися